(FOTO) Udovičić ugostio predsednika FIBA!

Autor: Tanjug

Sport

07.02.2020

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas sa predsednikom Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) Hamaneom Nijangom, potpredsednicom FIBA Evropa Karmen Tokalom, izvršnim direktorom FIBA Afrika Alfonsom Bileom i sportskim direktorom Zoranom Radovićem.

RepublikaFoto: Tanjug/TANJA VALIČ
Hamane Nijang, Vanja Udovičić i Predrag Danilović

Delegacija FIBA boravi u Beogradu na kvalifikacionim turnirima košarkašica za odlazak na Olimpijske igre u Tokio.

U srdačnom i konstruktivnom razgovoru konstatovana je fantastična saradnja Košarkaškog saveza Srbije i FIBA, koja se ogleda u sve većem broju velikih takmičenja koja FIBA poverava Srbiji.


Prošle godine Srbija je bez greške organizovala EP za košarkašice, ponovo je domaćin kvalifikacionog olimpijskog turnira za muškarce, kao i pre četiri godine pred OI u Rio de Žaneiru, a sada se i osam ženskih reprezentacija bori u Beogradu za vizu za Tokio.

Razmotrene su i mogućnosti za buduću saradnju i organizaciju narednih velikih takmičenja pod okriljem FIBA.
RepublikaFoto: Tanjug/TANJA VALIČ


- Velika mi je čast i zadovoljstvo što je gospodin Niang došao u Srbiju. To je i svojevrsno priznanje da je naš višegodišnji rad uspešan i da Međunarodna košarkaška federacija prepoznaje trud i kvalitet koji ulažemo u organizaciju velikih takmičenja. Pokazali smo se kao odlični domaćini i ono što je jako važno je da uvek opravdamo poverenje međunarodnih sportskih organizacija koje jasno vide spremnost države da podrži ovakve velike događaje i koja mnogo ulaže u sport i sportsku infrastrukturu. To nas samo dodatno motiviše i podstiče da nadmašimo sami sebe i nivo domaćinstva dignemo za lestvicu iznad, da postavimo nove standarde i da budemo uzor drugima - rekao je Udovičić.

Predsednik FIBA istakao je da je prvi put u u Beogradu, glavnom gradu Srbije, ali i gradu košarke.

- Prvo bih želeo da zahvalim gospodinu ministru olmadine i sporta i predsedniku KS S na tome kako su ogranizovali ove ove olimpijske kvalifikacije za košarkašice. Posebno bih želeo da zahvlim na spremnosti Srbije da primi i grupu iz Fošana. Veoma je važno što je ova grupa mogla da dođe u Beograd. Ovde imamo dve grupe, osam reprezentacija, delegaciju iz FIBA. Svi su veoma zadovoljni i svi hvale organizaciju i kvalitet i uslove koji se nude u Srbiji, počev od hotela pa do organizacije ovog važnog događaja. Sve o o što vidimo u Srbiji možemo da uporedimo sa onim u svetu. Veoma smo zahvalni na toj organizaciji.
RepublikaFoto: Tanjug/TANJA VALIČ


On se posebno zahvalio na tome što je Srbija ekspresno prihvatila takmičenje u još jednoj grupi.

- Želeo bih da pozdravim spremnost ministra i ministarstva omladine i sporta , kao i KS S koji su odmah izrazili da ugoste ovu grupu. U Kini hara koronavirus, konsultovali smo se sa Košarkaskim savezom Kine i shvatili da moramo da delokalizujemo ove kvalifikacije. Pokušali smo da nađemo najbolje rešenje, a svi su se složili da Beograd jeste najbolje rešenje, s obzirom na to da se Srbija ponudila da smesti ekipe. Srbija je sve organizovala za nedelju dana. Sve reprezenatacije ovde su srećne, svi su zadovoljni, sve je jucec lepo počelo, tako da je to bila dobra odluka - istakao je Niang.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović izrazio je zahvalnost ministru Udovičicu na prijemu.

- Velika zahvalnost i ministarstvu i Vladi Srbije, jet bez njih ne bismo mogli da budemo u situaciji da organizujemo ove turnire. Kao što je predsednik FIBA rekao, oni su prezdovoljni, uslovi su odlični. Organizacija je na visokom nivou, u šta nismo ni sumnjali, jer imamo iskustva sa tim stvarima. Iskreno se nadam i najvažnija stvar bi trebalo da bude da se naše dame kvalikikuju na Olimpijske igre - rekao je Danilović.

RepublikaFoto: Tanjug/TANJA VALIČ

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading