Šakota o promenljivom ritmu, povredama, nepredviđenim situacijama...

Autor:

Sport

05.02.2020

21:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Crvene zvezde Dragan Šakota čestitao je svom timu na pobedi protiv Panatinaikosa u 23. kolu Evrolige.

RepublikaFoto: Starsport
Dragan Šakota

Crveno-beli su savladali Atinjane u Beogradskoj areni sa 78:73, posle velikih oscilacija u igri i rezultatu.

Zvezda je prvu i treću četvrtinu odigrala izuzetno loše, a drugu i poslednju sjajno, pa je od dvocifrenog minusa na kraju uspela da slavi.

- Panatinaikos ima jak tim, poslednji meč bila mu je Valensija i nije igrao u ligi proteklog vikenda. Mi smo imali derbi, pun emocija, neki igrači su se vratili posle povreda, bolesti... Sve je to problem- kaže Šakota na pitanje o oscilacijama i dodaje:

- Treba nam vremena da se adaptiramo na rivala. Igramo u ABA ligi protiv timova koji nemaju veze sa evroligaškim nivoom. Ovde su svi brži, agresivniji... Takođe, neke stvari ne možeš da predvidiš. Pred utakmicu smo saznali da Kuzmić ne može da igra (stomačni problemi). Posle smo rizikovali sa Stratosom... Zbog svega toga, ne bih se obazirao na to da li je bilo ružno ili lepo. Pobedili smo i čestitam momcima- rekao je Šakota.

RepublikaFoto: Starsport

Ključnu ulogu u poslednjem kvartalu imao je Stratos Perperoglu, koji je posle duže vremena odigrao meč u elitnom takmičenju.

- Strpljivo smo ga čekali, on je bio tu, trenirao koliko je mogao, jer vremena za treninge nema. Čekali smo momenat i evo danas je pokazao klasu. On je igrač sa karakterom i to je danas bilo dovoljno- rekao je Perperoglu.

Zvezdi je to 10. trijumf u elitnom takmičenju i uz 13 poraza ponovo je u trci za plej-of. Fenerbahče, prva ekipa iznad crte, ima jednu pobedu više.

- Da nismo imali povrede, možda bismo i bolje stajali. Imali smo i utakmice gde nije bilo do nas, gde je bilo malo i do sudijskih grešaka, koje su nas koštale... Ali, mi smo svakako promenili fokus, kad su ciljevi u ovoj sezoni u pitanju- rekao je trener Zvezde.

Za dva dana sledi gostovanje Himkiju u Podmoskovlju.

- Svi znamo da je Himki napadačka ekipa, iako ima kvalitet i za dobru odbranu. Neće biti lako. Kad analiziraš rivale u Evroligi, postaviš pitanje gde si ti, a gde oni. Ali, nigde ne piše da mora da pobedi onaj koji je bolji na papiru- istakao je Šakota i dodao da će njegov tim od predstojećih 11 dana, čak 10 provesti van Beograda.

Posle gostovanja Himkiju, srpski šampion gostuje Mornaru u Baru, u ABA ligi, a potom ga čeka Kup Radivoja Koraća u Nišu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading