Čudesni crno-beli iz mrtvih do četvrtfinala: Partizan u neizvesnoj završnici pokorio Bolonju, Volden i Zagorac junaci!

Autor:

Sport

05.02.2020

18:37 >> 21:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana pobedili su Virtus u Bolonji posle velikog prekreta rezultatom 84:82.

RepublikaFoto: Starsport
Rade Zagorac i Miloš Teodosić na meču u Beogradu

Kultna košarkaška dvorana "PalaDoca" bila je svedok još jednog duela za pamćenje između Partizana i Virtusa.

Utakmica u čuvenoj PalaDoci je počela u nešto sporijem ritmu, puna 3 minuta nije bilo poena dok tu tišinu nije razbio Nikola Janković.

Vins Hanter je uspeo da odgovori na vreme, pa se priključio i Đampaolo Riči da bi bio tu i Rašon Tomas u crno-belom dresu i napokon smo imali malo dešavanja.

Potom smo imali novu "crnu seriju" i veliki broj izgubljenih lopti, pa je trojku pogodio Baldi Rosi, a Stefan Birčević odmah vratio istu.

Prva četvrtina je završena sjajnom blokadom Vila Mozlija, da bi novi kvartal počeo trojkom Stefana Markovića i potom atraktivnim zakucavanjem Mozlija.

 

 

Kada je Partizan počeo da topi razliku, Miloš Teodosić je razigrao svoje saigrače, vezao 4 asistencije za neke lake poene, ali to čak i nije bilo najcrnje po crno-bele pošto se u tim momentima povredio Nemanja Gordić.

Do kraja poluvremena se nije desilo mnogo lepih stvari za crno-bele i pri odlasku na "veliki odmor" gubili su sa 47:35.

Treća četvrtina je bila sjajna za Partizan, uspeli su izabranici Andree Trinkijerija da se u potpunosti vrate u meč, iako su imali -15 u jednom momentu posle poena Teodosića.

Za ovaj sjajni momentum zaslužni su bili pre svega Vil Mozli, Ognjen Jaramaz i Uroš Trifunović, koji su svojim poenima, odnosno blokadama pomogli Partizanu da priđe na svega 5 poena zaostatka pri startu posednjeg desetominutnog perioda.

U poslednjoj četvrtini, Partizan je režirao pravu dramu i potpuno rastužio navijače Virtus Bolonje. Korak po korak, Partizan je topio prednost Virtusa, a novu energiju crno-beli su dobili od Vila Mozlija koji je snažno prikucao jedan promašaj svojih saigrača.

Kori Volden bio je heroj Partizana u ovoj utakmici. Ponovo je povukao kada je to bilo najpotrebnije i serijom svojih poena prvo doneo Partizanu minus od pola koša, da bi potom Rade Zagorac ukrao loptu i položio za potpuni preokret Partizana i pravu ludnicu u PalaDoci.

Imao je Miloš Teodosić šansu da trojkom donese trijumf Virtusu, ali je bio neprecizan, pa je Volden Uhvatio ofanzivni skok, bio fauliran i ubacio jedno slobodno bacanje dok domaćin za 1.9 sekundi nije mogao mnogo toga.

Partizan je sada postavio temelje za prvo mesto u ovoj grupi u Top 16 fazi, a 4. marta protiv Trenta u Beogradu moći će i da zacementira tu poziciju i da sebi olakša put ka završnici takmičenja.

Kori Volden bio je apsolutni heroj Partizana sa 29 poena, 5 skokova, 2 asistencije i 3 ukradene lopte. Rašon Tomas je imao 10 poena uz 6 skokova, Trifunović je imao 8 i 4 skokova. Gorak ukus ostavila je povreda Nemanje Gordića.

Na drugoj strani sjajan je bio srpski tandem. Teodosić je postigao 24 poena uz 10 asistencija i 5 skokova, dok je Stefan Marković postigao 17 uz 3 skoka, 4 asistencije i 3 ukradene lopte. Gembl je dodao 11, a Riči 9 i oni su faktički bili jedina ispomoć pomenutom tandemu.

Tok meča mogli ste uživo da pratite na našem sajtu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

VIRTUS - PARTIZAN 82:83

IV ČETVRTINA

10. minut - Sada Zagorac šalje Gembla na liniju penala. Ovog puta pogađa oba. Ne uspeva Zagorac za tri, ali hvata loptu, pa Volden pogađa uz faul. Ubacuje i dodatno Amerikanac. Zagorac krade loptu, Partizan vodi 18 sekundi do kraja. Tajm-aut Đorđević.  Nije pogodio Teo za tri, Volden fauliran. Pogodio je prvo, namerno promašio drugo. POBEDA PARTIZANA 82:83.

9. minut - Odličan pas Markovića i kucanje Gembla. Ostao je sam Volden i pogodio za tri. Gembl posle faula Voldena pogađa samo jedan penal, Zagorac stiže do lopte. Nije uspeo Volden, napad ima Virtus.80:78.

8. minut - Još jednom se odbranio Partizan. Volden je promašio, ali Mozli posle ofanzivnog skoka ide na liniju penala. Američki centar polovičan, 1/2. Teodosić iz teške situacije prekida seriju crno-belih. Sjajno se snašao Pejdž i pogodio. 77:75.

7. minut - Mastralni Volden flouterom poentira i tera Đorđevića da zatraži tajm-aut. Zicer promašuje Gembl, ali veliku grešku pravi Mozli. 75:72.

6. minut - Kori Volden ide na liniju penala, pogađa samo jedno. Sjajna odbrana Zagorca, a onda iznuđuje faul u kontri prilikom ukrštenog koraka. Pogađa Zagorac oba. Još jedna izgubljena lopta Virtusa, 18. po redu. 75:70.

5. minut - Dobra odbrana Partizana. Težak promašaj Jaramaza. Ognjen šalje Hantera na liniju penala, Amerikanac iz redova Virtusa polovičan, 1/2. Birčević ne pogađa za tri. Ponovo fauliran Teodosić, Mozli je napravio ličnu grešku. Diskutabilna odluka sudija. Srpski mađioničar 1/2. 75:67.

4. minut - Partizan i dalje bez koša iz igre u četvrtini. Faul u napadu Gembla. Zagorac ponovo ne pogađa, ali sjajni Mozli ukucava loptu u koš. 73:67.

3. minut - Još jedan napad ne koristi Partizan, a posle Janković pravi faul. Trojka Stefana Markovića, tajm-aut Trinkijeri. 73:65.

2. minut - Greši Riči u koracima. Šteta, promašaji Pejdža i Trifunovića. Teodosić pogađa oba penala. Nesporazum Voldena i Jankovića. Crno-beli su propustili novu šansu. Tomas hvata loptu posle promašaja Teodosića za tri. 70:65.

1. minut - Riči nije pogodio za tri, a Marbl za dva. Posle faul Marbla nad sjajnim i neverovatnim Voldenom. Na kraju posle pregledavanja snimka, nesportski za Marbla. Volden 2/2. Izlazi Pejdžu lopta iz koša. 68:65.

III ČETVRTINA

10. minut - Mozli je još jednom udario blokadu, ali Kurno pogađa trojku u nastavku akcije. Gubi loptu Jaramaz. Teodosić kratak, Jaramaz nije uspeo da pogodi sa pola terena. Virtus posle tri četvrtine vodi sa 68:63.

9. minut - Sjajna trojka Jaramaza, Partizan na -3. Pefetkna odbrana Mozlija, greši Marković. Nova slobodna bacanja za Veličkovića, Riči ga je faulirao na niskom postu. Kapiten srpskog velikana ovog puta polovičan. 65:63.

8. minut - Ne pogađa Marbl po isteku vremena, na drugoj strani Pajola faulira Veličkovića. Kapiten Partizana bez greške sa penala. Šta radi Mozli, brutalna rampa nad Hanterom. Ovo će se prepričavati. Marbl faulira Jaramaza, ovaj polovičan sa penala. Teodosić 2/2 sa slobodnog bacanja. 65:59.

7. minut - Majstorija Teodosića i zakucavanje Gembla. Jaramaz fauliran, 2/2. 63:56.

6. minut - Ne pogađa Jaramaz za tri, Trifunović fauliran pri skoku. Trojka Trifunovića. Sjajno se snašao i pogodio Teo. Ali, još jedna trojka Trifunovića. 61:54.

5. minut - Volden ovog puta ne poentira iz prodora. Vims lagano pogađa. Tajm-aut Andrea Trinkijeri. Pogađa ponovo Tomas iz teške situacije. Gembl nekako ugurava loptu u koš. 59:48.

4. minut - Serija Partizana, Tomas precizan za dva. Riči je ostao sam, ali nije pronašao put do koša. Dvojka Rašona Tomasa. Riči nije ubacio, ali je Marković uhvatio loptu u napadu dodao do Ričija, koji pogađa pod faulom. Ubacuje i dodatno. 55:46.

3. minut - Promašuje Vims kucanje, a Pejdž to kažnjava trojkom. Ne pogađa Teo za tri. 52:42.

2. minut - Gembla su blokirali Tomas i Mekadu, ali sudije sviraju prekršaj. Oba bacanja pogađa Gembl. Zagorac još jednom ne pogađa za tri. Pogađa uz faul Teodosić, ubacuje i dodatni penal. Dva slobodna sada za Tomasa, 2/2. 52:39.

1. minut - Tri promašaja u prvom napadu Partizana u drugom poluvremenu. Marković ne pogađa za tri, bilo bi previše i ovo da je ubacio. Fantastični Volden upisuje nove poene. 47:37.

II ČETVRTINA

10. minut - Faul u napadu pravi Jaramaz. Teodosić u svom stilu za tri. Jaramaz ne pogađa po isteku vremena, Virtus posle prvih 20 minuta vodi protiv Partizana sa 47:35.

9. minut - Marković 2/2. Sjajni Volden drži Partizan u igri i pogađa novu trojku, ima 15 poena. Dobra odbrana Jaramaza, faul u napadu Marbla. Marbl je pre toga promašio otvorenu trojku. 44:35.

8. minut - Dva slobodna bacanja za Voldena. Pogađa oba penala. Ostao je sam Riči na trojci i lagano pogodio. Tajm-aut Trinkijeri. Veličković u svom stilu poentira sa niskog posta. Dobra odbrana Partizana i poeni u kontri za Voldena. 42:32.

7. minut - Čudna sekvenca, oba tima nisu iskoristili kontra napade. Neverovatan pogodak Teodosića. Povredio se Gordić ozbiljno posle šuta. Veliki problemi za Partizan. Šepajući napušta teren Gordić. Teodosić ne pogađa za tri. 39:26.

6. minut - Volden se lepo snašao i pogodio sa mnogo osećaja za dva. Teo ovog puta 2/2 sa linije penala. Jaramaz je ostao sam, ali je promašio za tri. Riči kažnjava to trojom od tablu. Ne pogađa ni Gordić za tri. 37:26.

5. minut - Ne pogađa treću trojku Birčević. Teodosić polovičan sa slobodnog bacanja. Tomas greši u koracima, upropastio je odličan napad Partizana Amerikanac. Magija Teodosića i kucanje Delije. 32:24.

4. minut - Mekadu je izvanredno blokirao Hantera. Još jedna sjajna odbrana Partizana, deveta izgubljena lopta Virtusa. Izašla je lopta iz koša Voldenu. Nova trojka Markovića. 29:24.

3. minut - Trojka Birčevića, druga na utakmici. Sjajna odbrana Partizana. Kori Volden pogađa za tri preko Teodosića i "cepa mrežicu", sada se u dvorani čuju samo Grobari. 26:24.

2. minut - Uz dosta sreće Marbl pogađa novu trojku za Virtus. Volden na drugoj strani poentira pod faulom, a zatim pogađa i dodatan penal. Pejdž blokira Kurnoa. Marković upisuje nove poene posle ofanzivnog skoka. 26:18.

1. minut - Nije uspeo da na vreme uputi loptu ka košu Zagorac, sjajna odbrana Stefana Markovića na niskom postu. Trojka Markovića, Partizan na -8, tajm-aut Trinkijeri. Odličan napad Partizana i zakucavanje Mozlija posle dodavanja Voldena. 21:15.

I ČETVRTINA

10. minut - Neverovatan pogodak Markovića iz prodora. Gordić je loše organizovao poslednji napad u četvrtini. Virtus posle prvih deset minuta vodi protiv Partizana sa 18:13.

9. minut - Birčević je ušao u igru i odmah pogodio trojku. Greši Virtus. Težak promašaj Jaramaza, brutalna blokada Mozlija. Gordić ne pogađa za dva. 16:13.

8. minut - Neverovatna trojka Rosija uz zvuk sierene, a onda i tehnička za Trinkijerija zbog prigovora. Teodosić pogađa penal. Trifunovi sa linije slobodnih bacanja 2/2. Sjajna asistencija Teodosića za Hantera. 16:10.

7. minut - Imaće dva slobodna bacanja Nemanja Gordić. Promašio je prvo, a pogodio drugo Gordić. Dva promašaja Virtusa u jednom napadu, a na drugoj strani koraci Gordića. 10:8.

6. minut - Dobra kombinacija Veličkovića i Jankovića i poeni za srpskog centra. Prvi poeni Markovića. Fauliran Pejdž, Amerikanac 1/2 sa linije penala. Vins Hanter upisuje prve poene. Trifunović ne pogađa za 3-. 10:7.

5. minut - Greše Pejdž i Janković, ali greši i Riči. Težak promašaj Jankovića sa niskog posta. Ponovo neprecizan centar Partizana. Nepravilno postavljen blok, faul u napadu Gembla. 6:4.

4. minut - Trojka Teodosića. Lep potez i poeni Rašona Tomasa. Vims poentira uz faul, druga lična greška za Tomasa. Pogađa i dodatno Vims. 6:4.

3. minut - Virtus je u jednom napadu imao dve šanse za koš, al mrka kapa. Konačno, Janković postiže prve poene na meču posle skoro tri minuta. 0:2.

2. minut - Loš napad Zagorca i dalje čekamo na prve poene u Bolonji. Očajan početak meča, oba tima greše dosta. I drugi minut je prošao, bez koša. 0:0.

1. minut - Krenuo je derbi meč u Bolonji. Greši Virtus, Zagorac neprecizan za tri. Ne pogađa ni domaći tim za tri poena. 0:0.

17:55 - Grobari su uvek uz svoj Partizan.

 

 

17:33 - Još jedan istorijski meč dva velika rivala

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading