Teo je sila, ali pašće Virtus!

Autor:

Sport

05.02.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Partizanu nemaju vremena za tugu posle poraza u derbiju od Crvene zvezde (92:86)! Tačno 48 sati nakon poslednjeg sudijskog zvižduka u Pioniru crno-beli večeras (20.00, Sport klub 2) gostuju Virtusu u direktnom duelu za overu prolaza u top 8 fazu Evrokupa, ali i prvog mesto u E grupi posle petog kola.

RepublikaFoto: Starsport
Novica Veličković i Miloš Teodosić

Četa Andree Trinkijerija je u najboljoj predstavi ove sezone deklasirala tim koji sa klupe vodi bivši selektor Srbije Aleksandar Đorđević i čije su glavne uzdanice Miloš Teodosić i Stefan Marković (99:81), ali se ne zavaravaju da će u Bolonji imati lak posao.

SVESNI KVALITETA

Kapiten Novica Veličković svestan je važnosti svake lopte u duelu s timom koji, kao i oni, pretenduje na titulu u Evrokupu kako bi izborili prolaz u Evroligu.

- U ovakvom ritmu nema vremena da žališ i razmišljaš posle poraza u derbiju jer nas čeka veoma važna utakmica. Svesni smo da smo ih pobedili sa 18 poena razlike u Beogradu, ali to je sada nevažno. Nećemo braniti bolji međusobni skor, već želimo da pobedimo. To neće biti lako jer ih predvodi Teo, koji je silan igrač i koji bi napravio razliku na terenu u bilo kom evropskom timu da igra. Međutim, svesni smo i mi našeg kvaliteta - istakao je Veličković.

RepublikaFoto: Starsport
Novica Veličković

VAŽNA PODRŠKA

Partizan je ove sezone već dva puta slavio u Italiji, protiv Venecije i Trenta. U tim duelima crno-beli su imali veliku podršku navijača, pa Nemanja Gordić priziva isti scenario.

- Verujem da i večeras možemo da ponovimo meč kao protiv Virtusa u Areni. Dolazi nam posle Trento, ali borba za prvo mesto je u Bolonji. Čuo sam da ćemo i u Bolonji imati podršku naših navijača, verujem da će nas opet nositi do pobede - jasan je iskusni bek.

Danilović poveo "parni valjak"

U ekspediciji crno-belih na putu za Bolonju bio je i proslavljeni as Partizana i Virtusa Predrag Danilović. Nema sumnje da će aktuelni predsednik KSS sa posebnom draži gledati duel dva kluba s kojima je postao prvak Evrope, ali i da će emotivan biti susret sa nekadašnjim saigračem, a posle i saradnikom među "orlovima" Sašom Đorđevićem.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading