Bojović: Jedva čekamo, ne dolaze Amerikanke svaki dan

Autor: Tanjug

Sport

04.02.2020

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkašica Srbije Miljana Bojović izjavila je da sa nestrpljenjem čeka početak kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre pred domaćom publikom.

RepublikaFoto: Starsport
Miljana Bojović

Srbija će vizu za Tokio tražiti od 6. do 9. februara u grupi protiv Sjedinjenih Američkih Država, Nigerije i Mozambika u hali "Aleksandar Nikolić".

 - Izlišno je trošiti reči o tome koliko smo uzbuđene i koliko jedva čekamo start. Nadam se da ćemo biti spremne i da će sve utakmice biti rešene u našu korist. Iskreno se nadam velikoj podršci publike. Ne želim da zvuči kao kliše, ali publika će biti naš šesti igrač. Nadam se da će doći da nas podrže i da će razlog zbog kojih igramo ove utakmice bii dodatni moitiv. Utakmica protiv SAD je nešto što ne možete videti svaki dan, a pogotove ne u Srbiji -  rekla je Bojović.


Izabranicama Marine Maljković praktično jedna pobeda u grupi donosi plasman u Tokio, pa se iz tog razloga Srbija već vidi na olimpijskom turniru.
RepublikaFoto: Starsport
Marina Maljković

 - Ne bih rekla da je to baš tako, posebno što ja nemam iskustva u ovim utakmicama. Ne poznajem ni Nigeriju ni Mozambik, a ono što znam jeste da igraju fizički jaku košarku. Mislim da će biti teške i neizvesne utakmice. Nadam se da ćemo mi to sve da iznesemo kako znamo - izjavila je ona. 


Plejmejker poljske ekipe Polkovice na EP prošlog leta, koje su organizovale Srbija i Letonija, vratila se u reprezentaciju, ali ju je povreda na poslednjem treningu pred start šampionata iskuljučila iz tima koji je kasnije osvojio bronzanu medalju.

U novembru prošle godine konačno je zaigrala u dresu reprezentacije u kvalifikacionom "prozoru" za EP 2021. godine, a turniru Beogradu sada je prilika da sa nacionalnom selekcijom ode na najveću sportsku smotru na svetu.

 - Olimpijske igre su vrh iznad kojeg nema ništa više, pa će i utakmice biti zanimljive iz tog razloga. Nisam još uvek dala sebi vremena da razmišljam o tome, jer sam tek iz sezone došla i zato što su to još uvek kvalifikacije. Kada se kvalifikujemo i kada prođe tih nekoliko meseci i počnu pripreme, onda će to biti pravi osećaj. Sad sam samo uzbuđena zbog toga što sam opet među ovom sjajnom grupom devojaka i radujem se svakom treningu - zaključila je Bojović.

Košarkašice Srbije prvi meč na kvalifikacionom turniru za OI igraju u četvrtak protiv SAD od 20 sati. U subotu od 17 sati rival je Nigerija, dok će im u nedelju u istom terminu protivnik biti selekcija Mozambika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading