Šakota: Zaslužena pobeda, Beron heroj!

Autor:

Sport

03.02.2020

20:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda slavila je u derbiju protiv Partizana, a nakon meča trener Crvene zvezde Dragan Šakota rekao je da je meč bio zanimljiv i čestitao je svojim igračima.

RepublikaFoto: Starsport
Dragan Šakota

- Čestitke igračima na zasluženoj pobedi. Partizan je igrao dobro, zanimljiv meč je bio u završnici. Bili smo pod imperativom pobede, popunili smo roster igračima koji su se oporavili. Priprememo se za duplo kolo ove sedmice, a ide i Kup tako da praktično slobodnog vremena više nemamo - rekao je nakon meča Dragan Šakota.

- Mislim da je psihološki Partizan bio u boljoj poziciji pred meč jer nije imao šta da izgubi. Mi smo bili pod moranjem i tu se stvari razlikuju. Ta psihologija se odrazila i na procenat šuta. Trinkijeri ume dobro mentalno da pripremi ekipu, derbi je derbi i u njemu se niko ne predaje do poslednjeg šuta. Popravili smo se u drugom poluvremenu i smanjili smo te njihove dobre procente. Koliko god da sam gledao Partizan, kada igraš protiv njih to je drugačije iskustvo - ocenio je trener crveno-belih.

Šakota je ocenio da je Partizan najjače igrao odbranu na Lorenzu Braunu, a govorio je i o promeni prioriteta u klubu.

- Ima igrača koji nikada nisu igrali derbi do sada. Teško je više pretpostaviti koji je prvi cilj protivničke odbrane. Partizan je atletski dobar tim i možda je njima cilj bio Lorenzo pa su zato jače odigrali na njemu. On je u poslednje vreme pod velikim opterećenjem i minutažom, a svima je poseban zadatak da ga čuvaju. Imao je isregnuće članka što mu je poremetilo formu, ali nama je on veoma bitan, ne možemo bez njega.

- Iako to nije nešto što želimo, promenili smo prioritete kada govorimo o Evropi i ABA ligi. Evroliga iziskuje mnogo energije, a ekipe sa kojima ćemo igrati u narednom periodu su ekipe koje jure poslednju šansu da uđu u Top osam ili u Top četiri. Mi smo tu praktično žrtva. Sada svu motivaciju stavljamo na ABA ligu. Popravili smo dosta našu poziciju za završnicu u ovom takmičenju. Fokus nam je sada, sasvim normalno, prebačen na regionalno takmičenje - ocenio je Šakota.

Prokomentarisao je Šakota i sjajnu partiju Bilija Berona koji je meč završio sa 26 poena:

- Svaka velika utakmica traži timsko požrtvovanje, ali i svog heroja. Na svakoj utakmici je to neko drugi. Za nas je danas Beron bio taj koji je pravio razliku. Uvek čestitam ekipi, ali on nas je držao. Mi smo danas dali 92 poena veoma čvrstoj ekipi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading