Napad na OI: Ovo su srpske uzdanice za kvalifikacioni turnir u Beogradu!

Autor:

Sport

31.01.2020

13:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković saopštila je danas spisak igračica za predstojeći Olimpijski kvalifikacioni turnir, koji će se od 6. do 9. februara igrati u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu.

RepublikaFoto: Starsport
Marina Maljković
Na spisku se nalazi 16 igračica: Maja Miljković, Sonja Vasić, Saša Čađo, Nevena Jovanović, Jelena Bruks, Dajana Butulija, Aleksandra Crvendakić, Nikolina Milić, Dragana Stanković, Miljana Bojović, Jovana Nogić, Snežana Bogićević, Aleksandra Stanaćev, Ana Dabović, Maja Škorić i Tina Krajišnik.

Kapitenka Jelena Bruks kaže da će turnir biti težak, jer ekipa neće imati mnogo vremena da se spremi.

- Sve smo jedva dočekale ovo okupljanje. Svakom se radujemo, ali ovo je nešto posebno, jer ćemo imati priliku da pred našom publikom obezbedimo prolazak na Olimpijske igre. Očekuje nas izuzetno težak turnir. Nijednu ekipu ne smemo potceniti, pošto sve dolaze sa istim ciljem. Nećemo imati mnogo vremena da se spremimo i zato moramo da imamo punu koncentraciju na mnogo informacija i detalja u ovih nekoliko dana. Neće biti nimalo lako, ali to je borba za Olimpijske igre i ne može biti drugačije-rekla je Bruks.

Košarkašice u Beograd pristižu po završetku aktuelnih klupskih obaveza, a ekipa će biti kompletirana u nedelju, 2. februara, kada će se od 19 sati družiti sa navijačima u šoping centru "Ušće".

RepublikaFoto: Starsport

Osvajačice evropske bronze prvu utakmicu u dvorani "Aleksandar Nikolic" odigraće u četvrtak, 6. februara protiv Sjedinjenih Američkih Država od 20 sati.

U subotu, 8. februara u 17 sati protivnik će biti Nigerija, a u nedelju u isto vreme odmeriće snage sa selekcijom Mozambika.

Plasman na Olimpijske igre obezbediće dve najbolje plasirane ekipe uz Amerikanke, koje su se kao svetske šampionke već kvalifikovale za OI u Tokiju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading