Barselona bolja od Zenita, Žalgiris u finišu srušio ASVEL - Micov i Nedović nokautirali Bajern!

Autor:

Sport

30.01.2020

22:00 >> 23:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Barselone su zabeležili treću pobedu u nizu pošto su bili bolji od Zenita rezultatom 90:72 u okviru 22. kola Evrolige. Košarkaši Žalgirisa vraćaju se sa gostovanja Asvelu sa pobedom koju su izborili u poslednjem minutu rezultatom 79:74, dok je Olimpija u Milanu su pobedila Bajern iz Minhena rezultatom 79:78.

RepublikaFoto: Starsport
Svetislav Pešić

Izabranici Svetislava Pešića si se vratili u pobednički ritam. Gosti iz Rusije su samo u prvoj četvrtini parirali Kataloncima, koji su se na poluvremenu imali ogromnih plus 18, što je ispostaviće se bilo nedostižno za goste.

Kjurik i Dilejni su predvodili Braselonu do trijumfa sa 21 poenom, dok ih je Mirotić pratio sa 15.  U timu gubitnika najefikasniji su bili Albisi i Ajon sa 16.

Žalgiris je vezao dve pobede dok je ASVEL nastavio sa crnim nizom.

Najefikasniji u pobedi Žalgirisa bili su Lukas Lekavičijus sa 21 poenom i Džok Lendejl i Arturas Milankis sa po 12 poena.

Na drugoj strani su bolji od ostalih bili Džordan Tejlor sa 15 poena, Dejvid Lajti sa poenom manje i Teo Maledon sa 13.

Asvel je u Evroligi izgubio sedam vezanih mečeva i sada ima skor 8-14. Žalgiris je vezao dve pobede za skor 8-14.

Odlučujući poen sa linije penala za ekipu iz Milana postigao je Nemanja Nedović 6 sekundi pre kraja meča, drugo je promašio, ali je lopta završila u posedu njegovog tima

Milanezi su izuezetno loše odigrali tri četvrtine i sredinom trećeg perioda gosti iz Bavarske vodili su sa 20 razlike, međutim, u poslednoj deonici, u koju su ušli sa vođstvom (66:53) sve se promenilo.

Raspucao se Vladimir Micov, važne poena upisao je i Nedović, a nemačkom prvaku ni četiri poena viška na 78 sekundi pre kraja nisu bila dovoljna. Najpre je Micov postigao trojku, ubrzo i Nedović tri slobodna bacanja, uključujući i odlučujuće.

RepublikaFoto: Starsport

Micov je 11 od ukupno 16 poena (2/4 za dva, 4/8 za tri) postigao u poslednjoj četvrtini, a imao je još po 2 skoka i asistencije za 29 minuta, Nedović je dodao 13 (2/2 za dva, 0/4 za tri, 9/12 slobodna bacanja), uz po skok i asistenciju za 24 minuta, a Luis Skola 10.

Danilo Bartel je bio najefikasniji kod Bavaraca sa 18 poena, Nihad Đedović je imao 12, Greg Monro 10, dok Vladimir Lučić nije bio u timu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading