Promenjen format Ol-star meča zbog Kobija!

Autor:

Sport

30.01.2020

20:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelni ljudi NBA lige odlučili su da promene način brojanja poena na Ol-star utakmici! Ove godine Ol-star vikend održaće se u Čikagu od 14. do 16. februara, a utakmica svih zvezda na programu je poslednjeg dana.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kobi Brajant

U čast tragično preminulog Kobija Brajanta, ali i svih koji su poginuli u padu helikoptera 26. januara, NBA liga je spremila razne akcije.

Najveća promena jeste menjanje formata Ol-star meča. Evo i o čemu se radi:

Timovi Lebrona Džejmsa i Janisa Adetokumba nadigravaće se u tri četvrtine (po 12 minuta) i svaka četvrtina će početi od nule, odnosno rezultatom 0:0.

Na početku četvrte četvrtine sabraće se rezultati iz prve, druge i treće deonice i posle toga će se postaviti "konačan cilj poena".

Kada se postavi "konačan cilj", odnosno onoliko poena koliko ekipa treba da postigne da bi pobedila na meču, timovi će igrati do trenutka do kojeg jedan od dva tima ne postigne zacrtanu cifru. Vreme nije važno, poslednja četvrtina može da traje pet minuta, a može i 25, sve zavisi ko prvi stigne do cifre.

Kako se postavlja konačan cilj/target? Kada se saberu poeni iz tri četvrtine, na taj broj će se dodati 24 poena u čast Kobija Brajant koji je u karijeri, pored osmice, nosio broj 24.

Na primer, ako rezultat posle tri četvrtine bude 100:95, konačan cilj će biti 124 i prva ekipa koja dođe do tog broja postignutih poena pobediće na Ol-star utakmice.

Utakmica će imati i humanitarni karakter. Pobednik svake od tri četvrtine dobiće 100.000 dolara, što znači da će ukupno 300.000 dolara biti donirano u humanitarne svrhe.

Pobednik Ol-star utakmice dobiće 200.000 dolara i doniraće takođe u humanitarne svrhe.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading