Trinkijeri blista posle Darušafake: Energija sa navijačima, peglanje u odbrani, dres je bitniji od imena!

Autor:

Sport

29.01.2020

22:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri ocenio je da crno-beli nisu odigrali perfektno u pobedi protiv Darušafake, ali da je bila osetna hemija sa publikom koja je iznela najveći teret trijumfa...

RepublikaFoto: Starsport
Andrea Trinkijeri

Partizan je savladao Darušafaku u Beogradu i došao na korak od plasaman među osam najboljih ekipa u Evrokupu, a Trinkijeri je posle meča dao svoje viđenje.

- Znali smo da je velika utakmica pred nama, vrlo bitna. Ako mogu jednu reč da iskoristim to je - hemija. Izvanredna hemija sa našim navijačima. Nismo odigrali perfektno, ali teško je to učiniti kada moraš po svaku cenu da pobediš. Odigrali smo izvanredno odbranu, pravili smo greške, ali kada igraš sa ovoliko energijom, teško je izgubiti - rekao je Trinkijeri na konferenciji posle meča.

Kako je naveo, njegovi igrači su se u poslednjih nekoliko minuta opustili, što mu se nije dopalo.

- Svi znamo, igrači, treneri, da ova utakmica jednostavno mora da se pobedi. Nije lakše, ali je puno lepše igrati u ovakvoj atmosferi. Moram malo da razmislim o napadu, ali ovakve utakmice se igraju sa odbranom, skokom i energijom. To sam dobio od svojih igrača, a moj posao je da sutra analiziram i neke druge stvari. Poslednjih nekoliko minuta smo se opustili, tražili smo rešenje šutem, to je mana - naveo je Italijan.

Italijanski stručnjak se dotakao dvojice stranca koji večeras nisu bili na nivou.

- Pejdž nije u najboljoj formi, ali kada je on na parketu dvojica ga čuvaju. Što se tiče Tomasa, ekipi je sada bilo potrebno iskustvo i šut. Uroš je bio ne dobar nego fantastičan u prvom poluvremenu. Pomogao je ekipi kada je Rade upao u rupu. On će biti dobar igrač, fali mu samo malo iskustva i te neke drskosti - istakao je iskusni stručnjak dodajući:

RepublikaFoto: Starsport
Uroš Trifunović i Novica Veličković

- Kod mene ide sistem rada ovako. Prvo moraš da definišeš ciljeve. Vrati Partizan da bude ozbiljan klub, da igra ozbiljnu košarku. Da je dres bitniji od imena. Onda sam razmišljao kako da dođem do tog cilja. Bilo je tu različitih parametara, prvo koje igrače mogu da dovedem. Pa onda kako da uklopim igrače i kakav sistem odgovara za njih. Imamo ovaj sistem igre, velika rotacija, velika energija. Svi su važni. Povrede su veliki problem svima, svi su atlete, svaka utakmica je tvrda. Ja sam to hteo da minimalizujem. Igramo timski, peglamo u odbrani - zaključio je Andrea Trinkijeri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading