Brajant radio na knjizi za decu sa slavnim piscem: Koeljo - ništa više nema smisla, sve sam obrisao...

Autor:

Sport

28.01.2020

14:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragično preminuli bivši košarkaški as Kobi Brajant i brazilski pisac Paulo Koeljo radili su na zajedničkoj knjizi za decu, ali je autor "Alhemičara" izbrisao nacrt knjige posle Brajantove pogibije u helikopterskoj nesreći.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kobi Brajant

Koeljo (72) rekao je agenciji da su on i Brajant (41) razgovore o tom projektu počeli 2016, kada se košarkaš Lejkersa i petostruki osvajač titule šampiona NBA oprostio od svoje dvadesetogodišnje karijere, a da su knjigu počeli da pišu pre nekoliko meseci.

Odmah pošto je čuo za Brajantovu smrt, Koeljo je saopštio da će izbrisati nacrt knjige, jer ne želi da je završi bez njega.

- Izbrisao sam nacrt jer nisam video nikakav smisao u objavljivanju knjige bez njega. To ne bi ništa relevatno značilo ni za njega ni za njegovu porodicu- rekao je Koeljo u telefonskom razgovoru za AP iz svog doma u Ženevi.

- To ne znači da će me to sprečiti da jednog dana pišem o stvarima koje sam naučio od Kobija i o tome kako je on bio čovek veći od života- rekao je brazilski pisac, dodavši da, međutim "knjiga za decu više nema smisla".

Poznati pisac, čije su knjige prodate u desetinama miliona primeraka širom sveta, rekao je da je ideja knjige bila kako inspirisati decu iz ugroženih porodica, decu iz nižih slojeva društva da se kroz sport izbore svoje mestu u svetu.

Brajantov "Granity Studios" objavio je romane za srednjoškolce i mlade, a 2018. i njegovu autobiografiju "The Mamba Mentality: How I Play". 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading