Ta, kobna dozvola: Nad Kalifornijom je bila velika magla, ali je pilot dobio odobrenje da poleti!

Autor:

Sport

27.01.2020

20:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komandir policije Los Anđelesa Ivet Tjuning je rekla kako je vreme u Los Anđelesu u nedelju kada je poleteo helikopter Kobija Brajanta bilo oblačno i maglovito da su se letovi mogli obavljati samo pomoću instrumenata, a pilot helikoptera dobio je posebno dopuštenje za let.

RepublikaFoto: youtube.com/ Washington Post
Mesto nesreće koja je potresla planetu

Kako prenose američke vesti, gusta magla spustila se nad Los Anđelesom tog jutra. Uslovi nisu bili najbolji za letenje, pa su helikopteri tog jutra mirovali, ali Kobijev helikopter je ipak poleteo. 

Naime, pilot je dobio posebno dopuštenje za let uprkos gustoj magli, piše Njujork tajms. Na kraju se ispostavilo, kobno dopuštenje, koje je nekoliko minuta kasnije odvelo u smrt Kobija Brajanta, njegovu ćerku Đianu i još sedmero putnika.

Ceo svet tuguje za Kobijem i pita se da li je nesreća mogla da se izbegne. Za normalan let potrebna je vidljivost od četiri kilometra, ali vidljivost je tog jutra bila preniska. Iz policije su potvrdili da su prizemljili sve svoje helikoptere u nedelju ujutro jer je bilo preopasno leteti po tim uslovima.

Ivete Tjuning, koja je ujutro nakon pada bila komandir straže, rekla je da je vreme u Los Anđelesu bilo toliko oblačno i maglovito da su se letovi mogli obavljati samo pomoću instrumenata jer je vidljivost bila slaba. Ali kontrola leta je pilotu helikoptera poslala posebno dopuštenje za let koje je poznato kao 'dozvola za let po posebnim pravilima vidljivosti.

Kasnije je objavljen snimak razgovora pilota i kontrole leta kada je pilot tražio pomoć. Iz kontrolnog tornja su mu poručili da krugi dok su tražili način da ga prizemlje. Ali, američki mediji prenose da je pilot napravio veliku grešku nekoliko trenutaka pre nesreće. On je išao prenisko, iako su ga upozoravali iz kontrolnog tornja, krenuo je prema planinskom delu i ubrzo nakon toga udario u planinu pri brzini od 300 km/h.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading