Korona virus preselio još jedne kvalifikacije za OI u Beograd!

Autor:

Sport

27.01.2020

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetska "kuća košarke" odredila da Beograd bude domaćin DVA kvalifikaciona turnira za Olimpijske igre. Razlog je korona virus!

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Suočena sa epidemijom smrtonosnog virusa u Kini, Međunarodna košarkaška asocijacija (FIBA) donela je vanrednu odluku da Beograd organizuje dva kvalifikaciona turnira košarkašica za Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Pored unapred zakazanog turnira, na kojem će učestvovati Srbija, glavni grad naše zemlje preuzeće i organizaciju turnira koji je trebalo da bude održan u Fošanu i na kojem će učestvovati reprezentacije Kine, Velike Britanije, Španije i Koreje.

- Posle pažljivog praćenja razvoja situacije u vezi sa korona virusom, a zbog stavljanja bezbednosti učesnika na prvo mesto, Izvršni komitet FIBA odlučio je da pomeri ovaj kvalifikacioni turnir u Beograd, gde će biti održan jedan od preostala tri turnira - saopštila je FIBA.


Termin odigravanja turnira ostaje isti, od 6. do 9. februara i daće ime jednog učesnika olimpijskog turnira.

Još nije saopšteno u kojoj će dvorani taj turnir biti odigran, dok je od ranije poznato da će se srpske košarkašice boriti za olimpijsku vizu u hali "Aleksanadar Nikolić" u istom periodu, u duelima protiv reprezentacija SAD, Mozambika i Nigerije.

S obzirom na to da je američka selekcija već kvalifikovana, pred našim košarkašicama je zadatak da osvoje prvo mesto među preostalim selekcijama.

Ostala dva kvalifikaciona turnira biće odigrana u francuskom gradu Burž i u Ostendeu u Belgiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading