Jokić bi ponovo da izda Srbiju!

Autor:

Sport

22.01.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Put do Olimpijskih igara košarkaši Srbije će možda morati da prokrče bez Nikole Jokića (25).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

Iako je pre mesec dana nagovestio da će se staviti na raspolaganju selektor Igoru Kokoškovu za turnir u Beogradu (od 23. do 28. juna) i povesti "orlove" prema Tokiju, centar Denvera je sada bio rezervisan na mogućnost da zaigra u plavom dresu u Štark areni.

TRN U OKU

- Ne znam da li ću doći u Beograd. Fokusiran sam sada na ovu sezonu, ostalo nam je 40 utakmica do kraja. Puno je to, stvarno. Nema odgovora za sada - poručio je Jokić dopisniku RTS u SAD posle pobede nad Minesotom 107:100, kojoj je doprineo sa 17 poena i 13 skokova.

Centar Denvera za "orlove" je debitovao u kvalifikacijama za Olimpijske igre 2016, a onda i bio deo tima Aleksandra Đorđevića u Riju. Međutim, odbio je poziv za nastup na Evropskom prvenstvu 2017. kako bi "radio individualno na sebi" i posvetio se NBA karijeri, zbog čega je navukao gnev srpske javnosti. Netrpeljivost je ublažio na Mundobasketu prošle godine, ali svima je trn u oku to što svaki put vaga da li će igrati za Srbiju.

S druge strane, košarkaši stručnjak Vlade Đurović u razgovoru za Srpski telegraf smatra da bi Srbija morala da zaigra u najjačem sastavu pred domaćom publikom. To podrazumeva i Jokića, ali i ostale NBA igrače. Rivali "orlovima" u Beogradu biće Novi Zeland i Dominikanska Republika u A grupi, odnosno Italija, Portoriko i Senegal u B grupi.

NESMOTRENE REČI

- Košarkaški savez i država su puno su uložili da bismo se zezali na kvalifikacionom turniru u Beogradu i sa rezervnim timom pokušali da odemo na Olimpijske igre. Jokić je naš ključan igrač i oko njega sve mora da se vrti. Zato se nadam da je nesmotrena izjava samo posledica umora posle meča protiv Minesote. Ljudi iz saveza moraju da urade sve kako bi ga ubedili da zaigra u kvalifikacijama, ali i ostale naše vrhunske igrače - jasan je Đurović.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Meloun: Još nemam dogovor sa Kokoškovim!

Neizvesan za odlučujuće mečeve na putu Srbije do Tokija je i trener Denvera Majkl Meloun. On poručuje da još uvek nije postao pomoćnik našeg selektora Igora Kokoškova, kako je to KS Srbije saopštio.

- Imao sam sjajne razgovore s Igorom. Ništa još zvanično nije dogovoreno, ali to je nešto za šta sam zainteresovan. Nastaviću dijalog sa njim i KSS, a ako postignem dogovor, to će biti sjajno i odlična prilika - istakao je Meloun.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading