Dragan Šakota posle Žalgirisa: Početak meča presudio, Alba ima jednu veliku prednost u petak!

Autor:

Sport

15.01.2020

21:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Crvene zvezde, Dragan Šakota posle poraza u prvi plan je apostrofirao umor i manjak treninga.

RepublikaFoto: Starsport
Dragan Šakota

- Bili su bolji, pametniji, materijalizovali su svoje šanse. Borili smo se koliko smo mogli, koliko smo imali energije, nedostajali su nam neki igrači - rekao je Šakota.

Slaže se i trener crveno-belih da je odlučila serija Žalgirisa 11-0 u trećoj četvrtini posle maksimalnih +7.

- Mi imamo samo dva dana pauze između utakmica, dok je Žalgiris imao tri. Ostali smo bez dva igrača, morao sam da vršim rotaciju često. A nama posle prve rotacije pada kvalitet, što je Jasikevičijus izuzetno kvalitetan trener, dobro uočio. Povukao nas je rezultat, pomislili smo da je sve u redu, ali je taj period i ta serija odlučila pobednika - istakao je iskusni stručnjak.

Očigledna je bila nemoć u napadu.

- Biće još ovakvih utakmica, jer ovde su sve ozbiljne ekipe. Oni uvek ovako igraju, a pride su digli formu za 50%. Ima tu puno detalja. Ja sam igračima zamerio početak utakmice, jer smo pustili Milaknisa da se razigra i uđe u šutersku formu. Malo se izgubilo i samopouzdanje, a oni su sve dobro branili i to mi nismo mogli da rešimo - iskren je strateg prvaka Jadrana i Srbije.

Sledi Alba u petak.

- VIše mi od protivnika smeta što nemamo dovoljno vremena za oporavak. Mi nemamo trening sutra. Probaćemo da se izborimo sa tim - zaključio je Dragan Šakota.

LORENCO BRAUN: Žalgiris nas je usporio u svim segmentima igre!

- Uvek se trudimo da odigramo najbolje što umemo, pa da vidimo gde će nas to odvesti. Želimo da dobijemo svaku utakmicu. Ovo večeras nije bilo najbolje od nas. Dobro su se prilagodili na našu igru, posebno u odbrani. Usporili su naš napad, posebno proces dodavanje lopte. To je na kraju i uticalo na ishod meča. Ne bih rekao da nam je falilo energije, već jednostavno, nismo iskoristili naše šanse u napadu.  Imali smo dobre situacije kod šuteva, ali jednostavno nisu ušli - kazao je Lorenzo Braun.

RepublikaFoto: Starsport
Lorenco Braun

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading