Crno-bela sila raznela Trento: Moćni Partizan pokorio Italiju!

Autor:

Sport

15.01.2020

17:30 >> 19:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana savladali su Trento u drugom kolu Top 16 faze Evrokupa.

RepublikaFoto: Photo: Trento
Markus Pejdž u duelu sa Aronom Kreftom

Crno-beli odigrali još jedna izuzetan meč i slavili sa ubedljivih 83:58.

Srpskom timu je ovo druga pobeda u ovoj fazi takmičenja, pošto je u prvom kolu savladan Virtus iz Bolonje.

Partizan je dominirao tokom celog toka meča, u ranoj fazi je stekao dvocifrenu prednost i do kraja utakmice nije dozvoljavao protivniku da se približi.

Gostujući sastav je odlično pripremio utakmicu, na početku duela je koristio svoje prednosti i rupe u odbrani italijanskog tima, što je kao rezultat donelo vođstvo od 24:12 posle prvog kvartala.

Uz to, u defanzivi je Trinkijerijeva ekipa imala prave reakcije u pravim trenucima, osim samo na startu meča, kada su igrači Trenta uspeli da uhvate nekoliko skokova u napadu.

RepublikaFoto: Photo: Trento
Kori Volden

Do poluvremena je Partizan samo podizao prednost i na veliki odmor je otišao sa viškom od 19 poena, zahvaljujući sjajnim procentima šuta, svega tri promašaja za dva i čak osam pogodaka za tri poena.

U trećoj deonici je ritam bio znatno sporiji, Trento je pokušao da uvede Partizan u svoj način igre, ali je sve to bilo bezuspešno, pošto je Trinkijerijeva ekipa uvek nalazila rešenje za sve zamisli protivnika.

Poslednji kvartal je protekao u opuštenom ritmu, igrači Partizana su leteli po terenu, a priliku da debituje je dobio i Džejms Mekadu, koji je već u prvom napadu u "crno-belom" dresu postigao koš uz faul protivnika.

Svih 12 igrača Partizana se upisalo u strelce, a u timu nije bilo Žanisa Pejnersa, koji je izgubio mesto u velikoj konkurenciji i Redžija Redinga, zbog zdravstvenih problema.

Šansu je dobio Uroš Trifunović i za 19 minuta provedenih na terenu je ostavio sasvim solidan utisak, sa 9 poena i po skokom i ukradenom loptom.

Najefikasniji u timu Partizana su bili Rade Zagorac i Markus Pejdž sa po 11 poena, sve u prvom poluvremenu, a uz Trifunovića po 9 poena su ubacili Ognjen Jaramaz, Nikola Janković (uz 9 skokova) i Rašon Tomas.

Blizu dvocifrenog učinka je bio i Stefan Birčević sa 8 poena, a Mekadu je za nešto više od 7 minuta provedenih na parketu upisao 4 poena, po skok, asistenciju i blokadu.

Na drugoj strani je bolji od ostalih bio Džejms Bekmon sa 12 poena, a Aron Kraft i Fabio Mjan su dodali po 10.

Pravo stanje stvari na terenu opisuje i ukupan indeks korisnosti ekipa, Partizan je sakupio 109 poena, a ekipa Trenta svega 41.

Tok meča mogli ste užvo da pratite na našem sajtu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

TRENTO - PARTIZAN 58:83

IV ČETVRTINA

10. minut - Blokiran je Gordić. Trento promašuje zicer. Alej-up Birčevića i Trifunovića. Lepo se snašao i pogodio King. Partizan neće šutirati u poslednjem napadu. Ubedljiva pobeda srpskog velikana sa 83:58.

9. minut - Mekadu polovičan sa penala. Lagani poeni za Krefta. Jaramaz uzvraća. Blekmon još jednom ne pogađa za tri. 56:81.

8. minut - Brutalna rampa Mekadua u stilu Vila Mozlija! Lepo se snalazi Trifunović, raste prednost Partizana. Duga dvojka Krefta. 54:78.

7. minut - Jaramaz fauliran, 1/2. Iznudio je Mekadu faul u napadu, Partizan ne koristi napad, ali ni Kreft ne uspeva da poentira za tri. Birčević ne stiže do treće trojke na meču.

6. minut - Jaramaz ne pogađa po isteku vremena iz teške pozicije za tri. Koš-faul Foraja. Pogađa i dodatni penal. Volden siguran sa linije slobodnog bacanja. Mecanote promašuje još jedan šut za tri. 52:75.

5. minut - Sjajno se izborio Mekadu za loptu. Trifunović ne uspeva da iskoristi to i pogodi za tri. Blekmon još jednom neprecizan. 49:73.

4. minut - Blekmon pogađa novu trojku. Mecanote neprecizan. Birčević cepa mrežicu, druga njegova trojka. Blekmon 2/2 sa penala. 49:73.

3. minut - Mijan ubacuje drugu trojku. Volden gubi loptu. Mekadu postiže poene uz faul, prvi poeni za merikanca u dresu Partizana.  Pogađa i dodatno Mekadu. 44:70.

2. minut - Trifunović iz teške pozicije poentira. Keli ne uzvraća. Mozli sjajno zakuvaca. 41:67.

1. minut - Volden u prodoru iznuđuje faul. Amerikanac oba puta pogađa. Noks polovičan. 41:63.

III ČETVRTINA

10. minut - Noks ne pogađa sa poludistance. Veličković ovog puta ne ubacuje trojku. Poslednji napad u četvrtini ima Trento, Blekmon nije pogodio za tri preko Mozlija. Partizan pred poslednjih 10 minuta ima ubedljivih 40:61.

9. minut - Volden polovičan sa linije penala, Partizan nikako ne uspeva da veže dva slobodna. Sjajna reakcija Mozlija u odbrani. Greši Novica, pa Mijan ne pogađa za tri. Sada grešku pravi i Pejdž, 11 izgubljena lopta za srpskog velikana. 40:61.

8. minut - Faul u napadu Mozlija, njegova treća lična greška. Mijan precizan sa poludistance. Veličković je ostao sam na šutu za tri i pogodio prvu trojku na svom 471. meču u dresu Partizana. 40:60.

7. minut - Mijan trojkom kažnjava grešku Tomasa. Partizan nastavlja da muku muči sa slobodnog bacanja, Gordić je pogodio samo jedno. Mijan ovog puta nije pogodio. 38:57.

6. minut - Dobra finta i poeni Jankovića. Dve trojke u jednom napadu ne pogađa Trento. 35:56.

5. minut - Jaramaz za dva na jednoj, Kreft na drugoj strani. Keli poentira. 35:54.

4. minut - Ponovo greši Trento. Ne pogađa sada Janković. Keli i Đentile neprecizni, faul Tomasa u borbi za loptu u skoku. Sjajna odbrana Partizana još jednom. 31:52.

3. minut - Sjajno Zagorac čuva Đentilea. Janković na liniji penala, jedno je pogodio. Četiri izgubljene lopte u nizu, po dve na obe strane. 31:52.

2. minut - Srećno je lopta došla do Blekmona koji je pogodio otvoren šut za tri. Novi ofanzivni skok Jankovića. U nastavku akcije serija promaša i ofanviznih skokova Partizanovog centra, srećom na kraju je uspeo da poentira. 31:51.

1. minut - Težak šut Paskola i sjajna odbrana Tomasa. Janković hvata loptu u napadu, posle promašaja Zagorca. Tomas pogađa uz faul, a zatim promašuje dodatni penal. 28:49.

II ČETVRTINA

10. minut - Sjajna kombinacija Voldena i Pejdža, tajm-aut Trento. Kreft ponovo ne pronalazi put do koša. Birčević fauliran pri skoku od strane Đentilea. Birčević ne pogađa za tri ovog puta. Kreft precizan oba puta sa penala. Volden iz velike daljine ne pogađa. Sjajni Partizan posle 20 minuta vodi sa 19 razlike, baš kao i protiv Virtusa prošle nedelje, 47:28. 

9. minut - Birčević fauliran posle sjajnog pasa Zagorca. Srpski reprezentativac bez greške sa slobodnog bacanja. Pet poena u nizu za Birčevića. Noks polovičan sa linije penala. Pogađa Pejdž za tri poena iz driblinga, raste prednost Partizana. Mijan ne uspeva da uzvrati. 26:45.

8. minut - Pogrešio je Pejdž, Keli kažnjava dvojkom. Birčević pogađa trojku po ulasku u igru. Kreft neprecizan sa poludistance. 25:40.

7. minut - Još jedna trojka sjajnog Zagorca. Brutalna blokada Mozlija, Trento je uspeo da stigne do ofanzivnog skoka, posle kog je fauliran Keli.  Amerikanac nije uspeo da pogodi nijedno bacanje. 23:37. 

6. minut - King prodire i stiže do prvih poena. Zagorac je uspeo da iznudi faul Mijana pri isteku vremena, polovičan sa linije penala. Sjajna odbrana Partizana, isteklo je vreme za napad Trentu. 23:34.

5. minut - Jaramaz nije pogodio za tri, Triufnoviću lopta izmiče iz ruku pri ofanzivnom skoku. Paskolo pogađa uz faul, tajm-aut Trinkijerija. Italijanski košarkaš promašuje dodatni penal. Greši Janković. 21:33.

4. minut - Odlična finta i pogodak Jaramaza. Blekmon ne pogađa za tri. 19:33.

3. minut - Dva slobodna za Blekmona. Pogađa oba bez problema. Gordić u svom stilu poentira iz prodora. Mijan uzvraća. 19:31.

2. minut - Ishitren pokušaj Tomasa. Trifunović dobar u odbrani. Ostao je sam Trifunović na šutu za tri i pogodio. 15:29

1. minut - Forai drugu četvrtinu otvara trojkom. Tomas stiže do novih poena. Težak promašaj Blekomna pri šutu za tri. 15:26.

I ČETVRTINA

10. minut - Veličković promašuje oba penala, Partizan stiže do lopte, ali Novica ne pogađa ovog puta ni za dva. Greši Trento, a Pejdž kažnjava to još jednom trojkom. Odlično je Mozli izbio loptu Foraiju, Partizan posle prve četvrtine vodi sa 24:12.

9. minut - Dalekometna trojka Markusa Pejdža. Noks sad neprecizan. Lepo je prošao Gordić, ali nije probacio loptu kroz obruč. Mezanote uzvraća istom merom. 12:21.

8. minut - Dva loša napada na obe strane. Ne pogađa ni Gordić za tri. Noks je uhvatio svoj promašaj i pogodio uz faul, dodatan penal ne ubacuje. 12:18.

7. minut - Neprecizan Veličković. Noks koristi odlično dodavanje i zakucava. 10:18.

6. minut - Đentile ne pogađa za tri. Zagorac precizan sa poludistance. Sjano Zagorac čuva Đentilea. 8:18.

5. minut - Ničija lopta pripala je Trentu, koji je potom preko Blekmona stigao do novih poena. Jaramaz se upisuje u strelce. Još jedan dobar pas pod koš za Jankovića, a on ponovo poentira. Tajm-aut Trento. Košarkaši Partizana imaju veliku podršku svojih navijača, pa se domaći fanovi ni ne čuju u dvorani. 8:16.

4. minut - Još jedan koš Đentilea. Tomas lepo upošljava Jankovića, ovaj završava na drugi obruč. 6:12.

3. minut - Prva trojka Partizana, pogodio ju je raspoloženi Tomas. Đentile na drugoj strani pogađa za dva. Druga u nizu crno-belih, sad je za tri precizan bio Zagorac. 4:10.

2. minut - Kreft precizan u kontri nakon greške Partizana. Tomas uzvraća sa niskog posta. Kreft je ostao sam, ali nije precizan sa poludistance. 2:4.

1. minut - Utakmica je krenula velikim promašajem Jaramaza. Ubrzo nakon toga Zagorac poentira iz kontre. Trento ne uspeva da stigne do koša. 0:2.

Utakmica u prelepom Trentu je krenula, srećno Partizanu.

18:55 - Partizan igra bez Redinga, koji ima temperaturu.

18:50 - Partizan i Trento su se prošle sezone sastali u Evrokupu. Oba tima su slavila na svom terenu.

18:30 - Upoznajte Partizanovog večerašnjeg rivala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading