Prekinuta Zvezdina serija pobeda: Žalgiris utišao Arenu fenomenalnim drugim poluvremenom!

Autor:

Sport

15.01.2020

17:28 >> 20:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Žalgirisa iz Kaunasa 76:70 u 19. kolu Evrolige pred petnaset hiljada gledalaca u beogradskoj "Štark areni".

RepublikaFoto: Starsport
Nije mogao sam... Lorenco Braun

Odlično je počeo domaći tim. Posebno se to odnosi na Ognjena Kuzmića, koji je zatvorio reket u odbrani, a postigao prve poene, dok je kapiten Branko Lazić posle kontre doneo 4:0. Međutim, Litvanci su brzo uzvratili, napravili seriju 11-0, od čega je tri trojke pogodio Milaknis.

Ognjen Kuzmić uspeo je da napravi poziciju u reketu, postigne koš i iznudi dodatno slobodno bacanje za 11:7, čime je pokazao kako bi crveno-beli trebalo da igraju protiv ekipe iz Kaunasa. Upravo je Kuzmić bio najzaslužniji što je Zvezda nastavila seriju koševa.

RepublikaFoto: Starsport

U odbrani je lupio bananu, zatim imao ofanzivan skok, a na kraju i asistenciju Lorenzu Braunu za tri poena i smanjenje minusa na samo poen - 11:10. Posle kontre Braun zakucava za potpuni preokret - 12:11.

Gosti su ipak zaustavili ovu seriju i do kraja prve četvrtine igralo se koš za koš. Na kraju prvih 10 minuta Žalgiris odlazi sa minimalnom prednošću 22:20.

Ušao je u igru i Džejms Gist, a Zvezda igra sa dva centra, njim i Vladimirom Štimcom. Primetno je preimućstvo pod košem, ali Žalgiris i dalje ne da prednost i šutevima sa distance održava rezultatsku prednost - 31:29.

RepublikaFoto: Starsport

Ipak, Zvezda je povela posle dužeg vremena preciznim šutem Ognjena Dobrića za tri poena - 32:31. Međutim, Žalgiris je pokazao da je izuzetno žilava ekipa i na kraju se otišlo na poluvreme sa nerešenim rezultatom - 38:38.

Ponovo odličan početak poluvremena za Zvezdu, kao i u prvom delu. Prvo je Kuzmić pogodio slobodno bacanje posle novog ofanzivnog skoka, potom sjajna mini rola Boriše Simanića, pogođena trojka i predivna banana na obruču i na kraju pogodak Berona van linije 6.75 za najvećih 45:38.

RepublikaFoto: Starsport

Međutim, kao i u prvom poluvremenu i sada je usledio pad u igri crveno-belih. Litvanci su napravili seriju 11-0 i preokrenuli na 49:45.

Uspela je Zvezda da stabilizuje igru, čak je i došla do izjednačenja 52:52, ali na kraju Litvanci pred poslednjih 10 minuta odlaze sa četiri poena viška - 57:53.

Žalgiris nastavlja sa dobrom igrom i u četvrtoj četvrtini i već posle dva napada došao je do maksimalnih +9 - 62:53. 

RepublikaFoto: Starsport

Od tada Zvezda se mnogo mučila u napadu, pa nije uspevala da materijalizuje ono što je dobro radila u odbrani. Ipak, Beron pogocima spolja i Gist zakucavanjima uspeli su na manje od tri minuta da smanje minus na pet poena (68:63). Međutim, usledio je 2+1 Džoka Lendejla za velikih 71:63.

Do kraja su obe ekipe pogađale, ali su gosti iz Kaunasa rutinski priveli utakmicu kraju za šestu pobedu u Evroligi ove sezone.

RepublikaFoto: Starsport

Najefikasniji u redovima prvaka regiona i Srbije bio je Lorenco Braun sa 14 poena, dok su svi ostali bili ispod proseka. Blizu dvocifrenog učinka su ostali Bili Beron i Džejms Gist sa 9 poena.

Kod litvanskog šampiona, najbolji je bio Lekavičijus sa 17 poena, dok je Zel Ledej dodao 10.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Meč ste mogli da pratite uživo na našem sajtu

CRVENA ZVEZDA - ŽALGIRIS KAUNAS 70:76

IV ČETVRTINA: (17:19)

10.minut - Promašio je trojku Beron, a pogodio je za dva Dženkins. Dva poena sa bacanja, Volkap. Zakucavanje Brauna. Za kraj, Ulanovas polovičan sa linije penala

9.minut - Lekavičijus je pogodio oba bacanja. Ne važi trojka Berona, bacanja za Gista, 1/2 sa penala

RepublikaFoto: Starsport

8.minut - Lendejl 2+1, promašio je Panter trojku. Nema poena za goste, dva poena Brauna

7.minut - Trojka Berona i dva poena Lekavičijusa! Promašio je oba bacanja Vladimir Štimac. Zakucava Gist!

6.minut - Promašili su trojke Beron, Gist i Ulanovas! 

RepublikaFoto: Starsport

5.minut - Pogađa Beron jedno bacanje. Loše je izveo aut Braun i dodao je loptu u ruke Riversu. Na kraju je promašio Lekavičijus

4.minut - Ukrao je Beron loptu, ali nije pogodio dvojku iako je bio u izglednoj situaciji. Volkan za dva

3.minut - Deluje da su bili koraci, ali sudije su ostale neme, na kraju dva poena Lekavičijusa. Dvojka Berona

2.minut - Zakucavanje Gista!

1.minut - Promašio je otvorenu Dobrić, dok je na drugoj strani pogodio za tri Hejs. I odmah u narednom napadu pogađa i za dva

 

 

III ČETVRTINA:  (15:19) 

10.minut - Štimac za dva posle promašaja Pantera, ponovo je nerešeno u Areni - 52:52. Trojka Ulanovas! Štomac 1/2 sa linije penala. Faul Dobrića i dva pogođena bacanja Lekavičijusa. Nije pogodio Panter za dva

9.minut - Gist je promašio oba slobodna bacanja. Ne koriste napad gosti, na drugoj strani je promašio Panter za dva

RepublikaFoto: Starsport

8.minut - Ulanovas 1/2 sa linije penala, četvrti faul kapitena Lazića. Sam je bio u korneru Braun i pogodio trojku nakon pasa Štimca. Ledej dva poena, imao je livadu

7.minut - Dva poena sa bacanja, Ognjen Kuzmić! Nije uspeo da pogodi za dva Lendejl

6.minut - Četiri vezana poena Ulanovasa, Žalgirisova serija 11:0!

RepublikaFoto: Starsport

5.minut - Trojka Lekavičijus! Promašio je sada Beron za dva. Serija 7:0 gostiju, Ledej

4.minut - Prvi poeni gostiju u drugom poluvremenu, Lendejl za dva. Nije uspeo da pogodi trojku Braun

3.minut - Trojka Boriše Simanića, a potom i blokada u odbrani! Fenomenalna odbrana Zvezde i trojka Bilija Berona

2.minut - Kuzmić 1/2 sa penala, nema poena gostiju i dalje

1.minut - Nema poena za Volkapa i Brauna. Jankunas je pokušao da iznudi faul, ali odlična odbrana Zvezde

 

II ČETVRTINA:  (18:16)

10.minut - Dva poena Štimca! Ne koriste gosti poslednji napad u prvom poluvremenu. Sada faul Riversa nad Panterom.  Promašio je Panter za tri! Nerešeno je posle dvadeset minuta igre!

9.minut - Nema trojki na obe strane, promašili su Gist i Rivers, a potom i Dobrić! 

RepublikaFoto: Starsport

8.minut - Sada je Štimac promašio za tri, na drugoj strani dva poena Volkapa. Lep pas Štimca za Dženkinsa i laki poeni. Nije ispratio Štimac sada u odbrani Volkapa, nova dva poena za njega

7.minut - Promašio je težak šut Dženkins, Rivers neprecizan za dva. Nova blokada, sada Dobrić nad Ulanovasom. Lendejl je ostao sam, ali nije pogodio trojku

6.minut - Blokada Gista nad Lendjelom! Zatim i dva poena Amerikanca u napadu... Nova trojka Kej Si Riversa

RepublikaFoto: Starsport

5.minut - Kevin Panter trojka sa osam metara! Lep okret Lendejla i dva poena ispod koša. Posle jedne promašene, sada je pogodio trojku Dobrić!

4.minut - Promašaji na obe strane. Žalgiris u narednom napadu dolazi do trojke, Kej Si Rivers

3.minut - Sada je promašio trojku Dobrić, snašao se Ledej i pogodio za dva. Panter za dva iz nemoguće pozicije

2.minut - Zakucavanje Dženkinsa! Promašio je trojku Jankunas

1.minut - Prvi poeni u drugoj četvrtini, Ledej za dva, ostao je sam kao duh. Dobrić 2/2 sa penala

 

 

I ČETVRTINA: (20:22)

10.minut - Lekavičijus je pogodio iz veoma teške pozicije, loš pas Pantera ka Štimcu i poeni za goste. Faul Jankunasa nad Štimcem, centar koristi 2/2 bacanja. Kej Si Rivers za poslednju dvojku u prvoj četvrtini i prednost gostiju

9.minut - Lorenco Braun lagano za dva... Lepa intervencija Pantera u odbrani. Odličan pas Simanića ka Štimcu i poeni centra crveno-belih

8.minut - Geben pogađa za 2+1. Ne koristi Lazić napad, na drugoj strani je promašio trojku Jankunas

7.minut - Pet vezanih poena Lorenca Brauna! Prekida seriju Amerikanca, Lekavičijus. Braun alej-up za Simanića i zakucavanje Boriše!

 

 

6.minut - Promašio je Lorenco Braun zicer, odličan Kuzmić u odbrani protiv Milaknisa. Ponovo spašava centar Zvezde posle promašene trojke Lorenca Brauna. Sada trojka Brauna!

5.minut - Zvezda nema rešenje za Milaknisa, još jednom trojka! Greši Lorenco Braun, ali je sada promašio trojku Milaknis. Na drugoj strani je Lazić takođe neprecizan za tri, ali ipak je pogodio Kuzmić za dva uz faul. Centar koristi i slobodno bacanje

4.minut - Nesporazum u odbrani domaćina, sam je ponovo ostao Milaknis i pogodio je novu trojku

3.minut - Nova promašena trojka Zvezde, ovoga puta Bili Beron. Prvi put vode gosti, dvojka Ledeja

2.minut - Ostao je sam Milaknis i pogodio trojku

 

 

1.minut - Utakmica je počela! Lorenco Braun je promašio trojku, njegov promašaj popravio je Kuzmić za dva poena. Džok Lendejl je promašio dvojku, na drugoj strani nova dva poena, ovoga puta kapiten Lazić

 

18.50 - 

RepublikaFoto: Euroleague.net
Džok Lendejl se vraća u Beograd

18.40

 

 

18.30 - Prvi susret između dva rivala u Litvaniji u okviru 10. runde najelitnijeg evropskog takmičenja završen je pobedom crveno-belih 61:59

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading