Veličković oprezan pred Trento: Utakmica protiv Cedevite može da se shvati i kao opomena!

Autor:

Sport

14.01.2020

10:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kapiten košarkaša Partizana Novica Veličković, pred meč Top 16 faze Evrokupa protiv Trenta, izjavio je da ne treba da se diže euforija posle serije dobrih partija i pobeda.

RepublikaFoto: Starsport
Novica Veličković

Crno-beli ove srede od 19 sati igraju drugi meč u drugoj fazi Evrokupa protiv Trenta, a izabranici Andree Trinkijeri na gostovanje idu posle dve važne pobede protiv Virtusa i Cedevite Olimpije.

- Mislim da su utakmica protiv Cedevite i šut koji je Ogi (Ognjen Jaramaz) ubacio u jednu ruku i opomena. Vodili smo 12 razlike i protivnik je uspeo da se vrati. Prava i zrela ekipa ne treba uopšte da diže euforiju posle nekih dobrih perioda. Imali smo priliku da treniramo u Beogradu, pošto smo prvi deo sezone maltene stalno bili na putovanjima. Sve su to rezultati dobrog treninga i odmora bez putovanja- rekao je Veličković novinarima pred put u Trento.

Krilni košarkaš Partizana objasnio je i koliki bi značaj za ekipu imao eventualni trijumf u Italiji.


- Što se tiče utakmice u Trentu, ako uspeo da dobijemo tamo, krećemo sa 2-0. Mislim da će se trijumf protiv Virtusa vrednovati još više ako uspemo da završimo pobedom u Trentu. Prve dve ekipe protiv kojih igramo u Evrokupu imaju izrazite igrače na koje treba da se obrati posebnu pažnja. Ðentile ima poene u rukama, veliki je bek. Imamo i mi momke koji mogu da pariraju. Jedan igrač ne čini jednu ekipu, ali je svakako za respekt. Na svom terenu će gledati pruže najbolju partiju i da dobiju utakmicu. Spremićemo se da ih onemogućimo u njihovim zamislima- rekao je Veličković.

U odnosu na prvu fazu takmičenja u Evrokupu i start u Top 16, Partizan u meču protiv Trenta ima ulogu favorita.


- To je igranje ko je favoti ko nije... Svi danas znaju da igraju košarku. Imaju dosta stranaca i sigurno oslanjaju na njih. Svako u tih 40 minuta možde da odigra izvanrednu partiju. Uloga favorita, okej ako je nama. Idemo na gostujući teren i svakako ćemo pokušati da smanjimo njihove napadačke opcije i da odbranom dođemo do trijumfa- zaključio je Veličković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading