Trinkijeri pred Trento: Moramo biti spremni za "nešto treće"

Autor:

Sport

13.01.2020

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da njegov tim na meču protiv Trenta u drugom kolu Top 16 faze Evrokupa mora da se prilagodi na potpuni drugi sistem igre u odnosu na prethodna dva duela protiv Virtsa i Cedevite.

RepublikaFoto: Starsport
Idu na pobedu protiv još jednih Italijana

Crno-beli krenuli su danas put Italije gde ih u sredu od 19 sati očekuje meč sa Trentom, a taj susret Partizan dočekuje posle dve pobede, protiv Virtusa u EK i Cedetive Olimpije u ABA ligi.

- Idemo u Trento, oni su baš u dobroj formi, Ðentile je juče ubacio 30 poena. Sigurno je da će biti kompletno drugačija utakmica. Moraćemo da se prilagodimo na drugi sistem igre i to je najvažnija stvar. U utakmicama protiv Virtusa i Cedevite bili smo spremni za neke stvari, sad moramo budemo spremini za nešto treće. Adaptacija je najvažnija stvar za ovu utakmicu - rekao je Trinkijeri novinarima pred polazak u Trento i objasnio šta će da bude to "treće" što će da pripremi za susret sa italijanskim timom.

- Moramo da adaptirati na jednog igrača koji je u stanju da ubaci 30 poena, a da ne šutira nijednu trojku. To će pomerati ravnotežu naše odbrane. Moramo biti oprezni da se ne fokusiramo samo na jednu stvar, a da gubimo druge. Imaju dobre napadačke igrače. To je ključno.

Partizan je pobedom protiv Cedevite u subotu izbio na čelo ABA lige, trener crno-beli ponovo nije želeo da govori o poretku na tabeli, a upitan je da li takvo stanje stvara pritisak igračima.

- Pritisak? Mi sami sebi moramo da stvaramo pritisak svaki dan. Meni je to pritisak, nadam se i mojim igračima - rekao je Trinkijeri i dodao da su entuzijazam, način igre i priprema utakmica sada kada su na čelu ABA lige isti kao i pre.

Posle serije utakmica na domaćem terenu, crno-belima ponovo kreću gostovanja, slično kao na početku sezone.

- Sve što si proživeo jači si. Kad sam video raspored nisam mogao da verujem, kada smo ušli u tu mašinu, nismo znali kako se zovemo. Preživeli smo, nismo mogli kvalitetno da igramo, ali je ekipa psihološki uvek pokušavala da igra zajedno. Sada smo imali priliku da treniramo, nismo putovali mnogo i to se vidi na terenu. Kada kažes da je teško, onda tražis neke alibije. To je bilo veoma teško preživeti, mislim da će nam to iskustvo pomoći - zaključio je Trinkijeri.

Trinkijeri je potvrdio i da najnovije pojačanje Džejms Mekadu putuje sa ekipom u Trento, ali da još uvek ne zna da li će dobiti priliku da igra.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading