Zenit napravio iznenađenje u moskovskom derbiju u Evroligi!

Autor:

Sport

10.01.2020

19:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Zenita iz Sankt Petersburga slavili su u ruskom derbiju u okviru 18. kola Evrolige, kao gost su bili bolji od Himkija rezultatom 81:83.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Andrej Zubkov i Stefan Jović

Puno promašaja na obe strane u prvoj deonici, koja na kraju pripada gostima, ali sa samo pola koša razlike.

U drugom kvartalu je Himki zaigrao nešto bolje, došli su do preokreta i do prednost od takođe pola koša pred veliki odmor.


Po povratku sa pauze je Zenit zaigrao značajno bolje, Himki nije mogao da pogodi ništa, te je prednost gostiju dostigla i 13 poena.

Nisu se ipak domaći košarkaši predavali, raspucao se i Šved, pa su uspeli sredinom poslednje deonice da priđu Zenitu na tri poena zaostatka.

Ipak, uspeo je Zenit da se odbrani od njihovog naleta, zadržali su prednost i na kraju slavili.


Pobednički sastav je sa 20 poena i osam skokova predvodio Vil Tomas, Holins je dodao 15 poena, vrlo dobar i Ponitka sa 12 poena i osam uhvaćenih lopti.

Šved po pravilu najefikasniji kod Himkija, ubacio je 30 poena, pratili su ga Tima sa 17 i Jerebko sa 10 poena. Stefan Jović je meč završio sa dva poena, četiri asistencije i tri uhvaćene lopte, uz dve ukradene i samo jednu izgubljenu.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading