Pejdž o savetu koji mu je "okrenuo" karijeru u Partizanu i strateškom planu "kako namučiti Teodosića"!

Autor: mozzart sport

Sport

09.01.2020

19:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Markus Pejdž je mnogo napredovao u odnosu na prethodnu sezonu i izrastao u košarkaša od koga se mnogo očekuje. Sjajni šuter je otkrio kako ga je promenio razgovor sa Novicom Veličkovićem.

RepublikaFoto: Starsport
Teodosić vs. Pejdž

– Uvek sam imao dosta samopouzdanja, a način na koji je sada postavljen tim mi pomaže da i ne razmišljam mnogo, već samo da šutiram. Nema razmišljanja, samo šutiram. Imao sam jako dobar razgovor sa Novicom Veličkovićem o tome kako je važno da imam pravi odnos prema igri i da budem agresivan, naročito na šutu. Od tada se osećam zaista dobro, saigrači me podstiču da upućujem što više šuteva sa distance. Poštujem Novicu, i jako sam srećan kada čujem savete od nekoga ko zapravo nije trener. Rekao mi je da bih mogao da šutnem i deset trojki na utakmici i da bi svi ovde bili srećni. Bitno je da imam takav mentalitet i da šutiram, igrači su mi skinuli teret sa leđa. Ono čime ja najviše doprinosim ovom timu Partizana je upravo taj šut. I morao bih da budem dobar u tome- rekao je Pejdž za "Mozzartsport".

– Pošto koristim šut kao svoje primarno oružje, to mi pomaže da radim neke druge stvari. Timovi će me nekad „juriti“, ponekad će se desiti da će centri da ispadnu iz igre, pa mogu da idem na polaganje. Zbog toga je važno da imaš dobar šut, jer će se košarkaši uvek bojati baš njega i otvoriti prostor za neke druge stvari.

Amerikanac je otkrio i kakva je bila taktika na Milošu Teodosiću.

– Kada sam gledao snimke o njemu pred početak utakmice, par puta se dešavalo da je radio stvari koje niko nije mogao da vidi. Niko ni ne može da vidi šta on vidi. On je tako veliki talenat, samo smo želeli da ga nateramo da se "namuči" maksimalno i u odbrani, jer kada tu odmara, onda u napadu može da krene dosta rasterećenije. Pokušali smo da ga "razvlačimo", da ga uvučemo u trčanje, a imali smo pet-šest košarkaša koji su to mogli da rade. Par puta ga jesmo ispustili iz vida, ali generalno smo mu otežali posao i to je najbolje što možeš da uradiš protiv takvog jednog elitnog košarkaša.

Pejdž je dodao da ovaj tim Partizana ne treba limitirati, a imao je i poruku za navijače.

– Mislim da ne treba da stavljamo nikakav limit vezan za to šta možemo da uradimo ove sezone u ABA ligi i u Evrokupu. Nema razloga za to, ukoliko igramo dobro, zajednički, jer sa svojim talentom možemo da pobedimo svakoga. To je stav koji generalno imamo, ali uvek se trudimo da idemo od dana do dana. Ako svaki dan napredujemo malo po malo, bićemo tamo gde i želimo – u finalu. Uvek neko drugi može da iskoči, jer imamo veliku dubinu u rosteru. Večeras su to bili bekovi, nekad to može da bude Rašon, nekada Jaramaz. Imamo nesebičan tim, gde će svake večeri neko drugi biti najbolji, ali nas nije briga ko će to biti. To je pravi mentalitet koji treba da imaju ekipe koje žele da ostvare velike stvari. Samo želim da navijači nastave da nas podržavaju na ovakav način. Bitno je da naglasimo da je ovo samo jedna utakmica, jedan period. Ne smemo da se upadnemo u slavljeničku atmosferu. Ako uzmete samo jedan dobar "odrezak", to može da izgleda potpuno drugačije. Ali naravno, želim da veruju u nas i nadam se da ćemo nastaviti da igramo na način na koji igramo sada- zaključio je Pejdž.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading