Janković se vraća u Partizan!

Autor:

Sport

31.12.2019

14:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krilni košarkaš AEK iz Atine Stefan Janković, koji je pod ugovorom sa Partizanom, vratiće se u klub iz Humske, ali postoji mogućnost da uskoro ponovo bude prosleđen na pozajmicu.

RepublikaFoto: Starsport
Stefan Janković

Srbin sa kanadskim pasošem je u avgustu potpisao ugovor sa klubom iz Atine, ali nije uspeo da se izbori za značajniju ulogu u timu.

Dvadesetšestogodišnji Janković je imao i probleme sa povredama i u prvenstvu Grčke u sedam mečeva prosečno je beležio 6.9 poena, uz 2.7 skokova za 17 minuta provedenih na terenu. U FIBA ligi šampiona je bio još skromiji - 4 poena i 1.9 skok u šest utakmica.

Janković je sturdirao na Univerzitetima Misuri i Havaji, a evropsku karijeru počeo je u Crvenoj zvezdi u sezoni 2017/18. Posle godinu dana provedenih na Kalemegdanu preselio se u klub iz Humske sa kojim je letos, pre nego što je otišao u AEK, produžio ugovor na još dve sezone.

Crno-beli na pozajmici imaju i Alekseja Nikolića koji nosi dres italijanskog Treviza.

Partizan je, inače, u potrazi za pojačanjem na centarskoj poziciji, a na izlaznim vratima kluba je Letonac Žanis Pejners.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading