Novogodišnja poseta Ognjenu Kuzmiću, centru Crvene zvezde: Hvala Bogu, živ sam, porodica mi je najveća podrška!

Autor:

Sport

01.01.2020

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Život piše romane. U slučaju Ognjena Kuzmića (29) za samo sedam meseci 2019. godina je izrežirala dramu dostojnu najpopularnijih holivudskih filmova. Naime, košarkašu Crvene zvezde se 18. marta rodila ćerkica Milana, 14. jula je imao strašnu saobraćajnu nesreću, posle koje je jedva ostao živ i pet dana proveo u komi. Bilo je neizvesno da li će se centar uopšte vraćati pod obruče, ali je usledio munjevit oporavak. Taman kada je sve krenulo lepim tokom, desetak dana pred povratak na teren 24. oktobra protiv Barselone u Evroligi Kuzmiću je preminuo otac Milan, po kojem je mezimica ponela ime.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Porodična idila u domu Kuzmića

Međutim, Ognjen se nije dao slomiti. Odakle crpi energiju, uverio se Srpski telegraf tokom novogodišnje posete u njegovom porodičnom domu u Beogradu na vodi.

- Godina je bila turbulentna, ali pregurali smo je zajedno. Kada se Milana rodila, bili smo presrećni, a onda je došla nesreća. Bio sam u komi, a kada sam izašao iz bolnice, morao sam da se odmaram još mesec dana. Onda je tata umro, a bio je uz mene dok sam ležao u bolnici. Ipak, smogao sam snage i ubrzo se vratio košarci. Zahvaljujući podršci supruge Tomiše, sina Nikolaja (4), ćerkice i majke sam sve pregurao. Moji najmiliji su mi dali snage da prebrodim sve. Hvala bogu, živ sam. Zato u 2020. samo želim da mi oni budu živi i zdravi, a sve ostalo će doći - ističe Kuzmić.

Foto: ST/D. KADIĆ
Ognjen i supruga Tomiša i deca

Zbog profesionalnih obaveza Zvezdin centar gotovo da nije kod kuće tokom praznika. Zato je svaki trenutak, pa i prilikom naše posete, nastojao da se igra za decom i da tako puni baterije.

- Navikli smo se na ovakav način života kako je vreme prolazilo, ali nije lako. Evo sada sam tu, tako se namestio raspored posle silnih putovanja. Sa decom i suprugom slavim Novu godinu. Videćemo da li će Deda Mraz Nikolaju doneti njegove omiljene lego kocke. Tomiši i meni Milana je najlepši poklon - dodao je Kuzmić kroz osmeh.

Foto: ST/D. KADIĆ
Za mnogo lepšu 2020. godinu... Porodica Kuzmić

Da je košarkaš težak period ostavio iza sebe zahvaljujući ljubavi koju dobija u svom domu, potvrđuje i supruga Tomiša dok nam servira tortu, a Ognjen nam kuva kafu.

- Ognjen je lud za klincima, oni su mu sve. Hrani ih, kupa, presvlači... Evo i sada je Milana pojela sve kad ju je on hranio. Nikolaja dovodi iz vrtića, ide svuda sa njim. Ništa mu nije teško. Kada je sprečen zbog košarke, ili je umoran, tu sam ja. Mi smo uigran tim - ističe Tomiša.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Pravi domaćin.. Ognjen Kuzmić

Osim dece, Amerikanka iz okoline San Franciska Kuzmićev je najveći oslonac već godinama. Sudbonosno da izgovorili su 2016. u mestu Dablin na zapadu SAD. Venčanje je ubrzo usledilo u Ognjenovom rodnom Doboju u Republici Srpskoj, ali njen dom sada je Beograd.

- Zavolela sam Beograd, pruža nam puno mogućnosti. Ovde svi govore engleski, tako da se lako snalazim. Učim srpski, znam da kažem da, dobar dan, kako si, kako se zoveš, koliko. Sve što mi treba svakog dana. Nisam još diplomirala vaš jezik - priča kroz smeh Tomiša.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Ognjen i Tomiša Kuzmić

Tomiša: Draži mi je vaš Božić

Venčanjem za košarkaša Zvezde, Tomiša je uz prezime prihvatila i pravoslavlje. Ono najlepše iz hrišćanstva, kaže, doživljava u vreme praznika.

- Za nas su praznici radost i veselje, a imamo dva Božića. Deca vole onaj 25. decembra zbog poklona i to je zabavni Božić, ali meni je draži onaj 7. januara. To je pravi praznik. Volim srpske običaje kada deca ulaze u kuću, kada se igraju ispod stola - ističe Tomiša, dok se Ognjen samo nadovezao:

- Od malena učimo decu koliko je Božić važan. Ovaj ćemo provesti kod mojih u Grabovici. Nikolaj voli da ide tamo zbog životinja, a ove godine ću ga naučiti i šta je to badnjak.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Tomiša i Ognjen Kuzmić

Sin Nikolaj - da Ameri lako izgovore

Mnogi su u čudu gledali prema Ognjenu i Tomiši kada su prvencu dali ime Nikolaj, ali za njih je ono najlepše na svetu.

- Sina sam hteo da nazovem Strahinja, ali Amerikanci to ne mogu da izgovore. Ovako je lakše. To je lepo rusko ime. Nikakvo skriveno značenje nema, jednostavno nam se svidelo - pojasnio je Kuzmić.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Ognjen Kuzmić sa naslednicima

Kuzmićeva 2019.

- 18. marta rodila mu se ćerkica Milana

- 14. jula doživeo saobraćajnu nesreću, posle koje je pet dana bio u komi

- 25. jul a izašao iz bolnice na kućno lečenje

- 13. oktobra preminuo mu otac Milan

- 24. oktobra vratio se na teren u meču protiv Barselone

RepublikaFoto: Srpski telegraf

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading