Cibona od gotovog do veresije: Cedevita u neizvesnoj završnici slavila u Zagrebu!

Autor:

Sport

29.12.2019

14:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Cedevita Olimpije ostvarili su pobedu u 13. kolu regionalne ABA lige pošto su u Zagrebu savladali Cibonu rezultatom 84:82.

RepublikaFoto: Photo: Cibona/Zeljko Baksaj & Gordan Lausic & Domagoj Vranar/ABA
Detalj sa današnjeg derbija Cibone i Cedevia Olimpije u Zagrebu

Odlično je domaćin otvorio susret koji je držao prednost sve do sredine prve četvrtine kada je Cedevita Olimpija preuzela vođstvo i stigla do plus 9 na kraju deonice - 26:19.

Silovito je gost nastavio u drugoj četvrtini, stigao i do dvocifrene prednosti, ali su košarkaši Cibone uspeli da smanje zaostatak na tek jedan poen, pa se na poluvreme otišlo rezultatom 39:38.

Ponovo je hrvatska ekipa uspela da napravi prednost koju je konstantno držala praktično sve do kraja meča kada je ekipa Slavena Rimca u neizvesnoj završnici ipak stigla do pobede pošto je Bundović promašio dva šuta za pobedu.

Cibona nije uspela da trijmfuje ni pored sjajnog Šejna Gibsona koji je upisao 20 poena, a pored njega dvocifren učinak imao je i Ivan Novačić sa 12 poena i pet skokova.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Gosti su imali čak četvoricu košarkaša sa dvocifrenim poenterskim učinkom, pored Rajana Boutrajta (17 p, 5 a), izdvojili su se još i Blažič (14 p, 5 s, 5 a), Hopkins (13 p, 9 s) i Cirbes sa 12 poena.

RepublikaFoto: Photo: Cibona/Zeljko Baksaj & Gordan Lausic & Domagoj Vranar/ABA
Dominacija Rajana Boutrajta

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading