Niko mu nije ni do kolena: Teodosić MVP regularnog dela Evrokupa!

Autor:

Sport

23.12.2019

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miloš Teodosić, košarkaš Virtusa iz Bolonje, proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) regularnog dela Evrokupa, saopšteno je na sajtu takmičenja.

RepublikaFoto: Starsport
Miloš Teodosić

Kako se navodi u obrazloženju, kapiten reprezentacije Srbije bio je ključni igrač koji je tim iz Bolonje vodio do prvog mesta u grupi A i skora od 8-2.

- Legendarni plejmejker predodio je svoj tim po broju poena, asistencija i indeksu korisnosti. U svojoj prvoj sezoni posle 2007. godine, Teodosić se vratio u takmičenje kao jedan od najkretaivnijih organizatora igre. Njegov košarkaški IQ i iskustvo odigrali su ključne uloge za Virtus. Teodosić igra u savršenom okruženju što je maksimalno iskoristio u svojoj kreativnosti. Pored trenera Saše Djordjevića, koji ga dobro poznaje, tu je i Stefan Marković sa kojim je bio saigrač nekoliko godina u reprezentaciji, Teodosić je odmah našao zonu konfora u Bolonji. Na devet utakmica prosečno je beležio 16.9 poena i 5.6 asistencija, uz 63.6 odsto procenata šuta za dva poena, 40.6 odsto za tri i 89.7 odsto sa linije penala - navodi se u obrazloženju Evrokupa.

On je i treći osvajač ovog priznanja, posle Skotija Vilbekina (Darušafaka 2017/18) i Pjerija Henrija (UNIKS Kazanj 2018/19).

Virtus će u Top 16 fazi Evrokupa igrati protiv Trenta, Darušafake i Partizana, sa kojim igra na startu druge faze 8. januara u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading