DRAGIĆ OTKRIO KAKO JE MOTIVISAO SAIGRAČE U FINALU EP: Dignite glave, vodimo dva razlike..

Autor:

Sport

28.09.2017

09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slovenački košarkaški reprezentativac Goran Dragić otkrio je za medije u Ljubljani kako je motivisao saigrače u finalnom meču EP protiv Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dragić je proglašen za MVP EP

Slovenija je po prvi put u istoriji osvojila zlato, pošto je u finalu pobedila Srbiju 93:85. Dragić je proglašen za MVP EP u Turskoj.

- Poslednja četiri dana šampionata jedva sam stajao na nogama. Bio sam iscrpljen i fizički i psihički. Osećao sam ogroman pritisak na leđima. Bili smo tako blizu, osećao sam da je ovo - sad ili nikad. Slovenija je bila nekoliko puta blizu velikog rezultata i nikada nije uspela. To je bila neka vrsta transa, ne znam kako da opišem stanje u kome sam se nalazio. Znam samo da sam dao sve što sam mogao. Mnogo mi je bilo stalo da iskoristimo ovu šansu života - rekao je Dragić za slovenačko "Delo".

Dragić je blistao u finalu, a u jednom trenutku Srbija je bila na korak od preokreta.

- Vodili smo 12 razlike, a Srbija je serijom 10:0 prišla na minus dva. Igor Kokoškov je tražio tajm-aut, a igrači su pognutih glava seli na klupu. Eksplodirao sam od besa! Odlučio sam da se obratim saigračima. O čemu se radi? Igramo finale EP i vodimo dva razlike, a vi ste spustili glave. Trebalo bi da mi budemo uzdignutih glava, a oni zabrinuti. Izašli su na teren odlučni da pobede. I uspeli su - naveo je Dragić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading