Željku se ozbiljno drma klupa: Albisi trojkom šokirao Fenerbahče u sred Istanbula!

Autor:

Sport

19.12.2019

19:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Fenerbahčea izgubili su od Zenita iz Sankt Peterburga 84:81 u 15. kolu Evrolige.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Željko Obradović

Izabranicima Željka Obradovića je to deseti poraz ove sezone, treći zaredom posle niza od tri pobede, čime je nastavljena agonija turskog kluba.

Fenerbahče je bio znatno bolji u prvom poluvremenu, u jednom trenutku je imao i 11 poena prednosti, ali ga je mnogo koštalo što nije igrao čvršće u odbrani. Zenit je to iskoristio i vratio se u utakmicu i odlično se držao, dok je domaći tim konstantno jurio rezultat.


Obradovićevi izabranici su igrali nervozno, loše u odbrani, ali su do samog finiša ostali u utakmici. Kostas Slukas je tako šest sekundi pre kraja doneo izjednačenje Feneru i nadu da bi mogao da izbori produžetak, međutim, raspršio ih je Albisi.

Najbolji u trijumfu Zenita bio je Mateuš Ponitka sa 16 poena i osam asistencija, Gustavo Ajon je dodao 12 poena i pet asistencija, a Jevgenij Voronov 11 poena.

Na drugoj strani, Žofri Lovernj je imao 18 poena, dva više od Nikole Kalinića, dok je Slukas utakmicu završio sa 13 poena i šest asistencija.

Za Zenit je to bila četvrta pobeda ove sezone, posle koje je na pretposlednjoj poziciji, dok je Fenerbahče 15. sa skorom 5-10.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading