Micić: Psihički sam bio spreman, ali se nisam uklopio u Đorđevićev sistem!

Autor:

Sport

17.12.2019

12:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plejmejker Anadolu Efesa Vasilije Micić je za litvanske medije govorio o reprezentaciji Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Vasilije Micić

Jedan od najboljih evroligaških igrača će sa turskim timom gostovati bivšoj ekipi Žalgirisa.

- Došao sam na okupljanje reprezentacije sa velikim samopouzdanjem. Svako od nas je došao u tim posle odličnih individualnih sezona. Bio sam spreman da se posvetim timu i da dobijem više odgovornosti, ali sam shvatio da ponekad igrač treba da igra manju ulogu da bi tim bio uspešniji - naveo je Micić.

On je istakao da je bio spreman da se žrtvuje za tim.


- Nažalost, nisam se zaista uklopio u sistem selektora Saše Đorđevića. Bio sam fizički i psihički spreman da pomognem timu, ako moja lična situacija u tom trenutku nije bila najbolja. U mojim očima, imali smo previše dobrih igrača za tako kratak period turnira - dodao je Micić.

Kako je naveo, ekipe koje su stigle do finala su imale svega nekoliko elitnih igrača.

- Mi smo imali deset, dvanaest... Ipak, svoje iskustvo u reprezentaciji ne smatram neuspešnim, to je bila velika lekcija za mene. Rezultat u Kini je velika lekcija i za svakoga u Srbiji, gde svi imaju velika očekivanja - dodao je Micić.

On je naveo i da je shvatio da igranje košarke treba da bude zadovoljstvo, a ne pritisak.

- U Srbiji je situacija obrnuta, ali smo ipak uspeli da ostvarimo dobre rezultate u proteklim godinama. Rezultat iz Kine je lekcija za mene da ništa ne planiran, već da hodam po tlu bez obzira na imena timova - istakao je Micić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading