Stotka Himkija protiv Albe!

Autor:

Sport

12.12.2019

19:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dosta čudan meč odigrali su Himki i Alba na otvaranju 13. runde Evrolige. Nemački tim odigrao je odlično uvodni deo meča, na prelazu iz prve u drugu deonicu napravio seriju 11:0 i poveo sa velikih 12 poena razlike (35:23), da bi potom usledio pravi potop čete Garsije Aita. Himki se "povampirio", nije bio ni nalik timu koji je izgubio četiri meča u nizu i usledio je veliki preokret.

RepublikaFoto: Euroleague.net
5 poena i 3 asistencija za Stefana Jovića

Rusi su meč prelomili u finišu prvog i početkom drugog poluvremena. Serijom 12:2 domaći su ozbiljan minus pretvorili u prednost od tri poena uoči velikog odmora (54:51), a onda su nastavili u trećoj četvrtini gde su stali. Još jedna serija, ovoga puta 8:0 i Nemci su kapitulirali - 62:51.

U toj trećoj deonici Alba je ubacila samo 12 poena, razlika je otišla na velikih 16 poena, pa se u finišu postavljalo samo pitanje da li će momci iz Berlina izboriti častan poraz.

Stotka je "pukla", ali kako je Himki "olabavio" u odbrani Alba je nekako uspela da dođe do 87 ubačenih koševa. 

Devin Buker sa 24 poena bio je najbolji u domaćem sastavu. Pratili su ga Aleksej Šved (22p, deset ispaljenih trojki i samo tri pogođene), Jonas Jerebko (18) i Antoni Gil (16). Naš Stefan Jović za 13 minuta ubacio je pet poena.

Albu je predvodio Rokas Giedraitis sa 17 koševa.   

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading