Kad ne znaš šta ćeš, daj Srbinu da reši: Bogdanović kao Bjelica - srušio Oklahomu ludom trojkom!

Autor:

Sport

12.12.2019

08:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sakramento Kingsi su posle velike drame i trojke Bogdana Bogdanovića na 13.4 sekundi pre kraja meča pobedili Oklahomu sa 94:93.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bogdan Bogdanović - čovek odluke

Samo nekoliko dana pošto je Nemanja Bjelica na isti način trojkom sa velike distance doneo pobedu Kingsima protiv Hjustona, i drugi srpski as u timu iz Kalifornije je uradio isto.

Činilo se da će Oklahoma trijumfovati kada je Sakramento na 20 sekundi pre kraja krenuo u napad, ali je Bogdanović rešio da uzme sudbinu meča u svoje ruke.

Trojkom je podigao na noge sve u hali, a u poslednjem napadu Oklahome, Sakramento je nekako uspeo da odoli, pošto je Kris Pol na sekund pre kraja promašio i počelo je slavlje navijača Sakramenta.

Bio je to nervozan meč u kojem je Sakramento dobio prvu četvrtinu sa 23:18, međutim, usledio je veliki pad u drugoj i Kingsi su na poluvremenu bili u zaostatku za devet poena, 38:47.

Oklahoma je tokom treće četvrtine imala i 14 poena prednosti (50:64), ali usledilo je buđenje Kingsa u finišu treće četvrtine i u poslednjoj deonici.

Iako je Oklahoma sredinom poslednje četvrtine opet stigla do dvocifrene razlike (75:86), Sakramento je pojačao ritam i na kraju stigao do pobede.

Bogdanović je za nepunih pola sata igre postigao 17 poena uz tri skoka, dok je junak meča sa Hjustonom, Nemanja Bjelica, upisao deset poena i pet skokova za 22 minuta u igri.

Najefikasniji u timu pobednika bio je Badi Hild sa 23 poena uz po šest skokova i asistencija te dve ukradene lopte.

Kod Oklahome, Denis Šroder je postigao 17 poena, Abel Nader 15, a Danilo Galinari 14 poena.

I Memfis, čiji je član Marko Gudurić, stigao je do pobede, druge uzastopno. Grizlisi su na gostovanju Finiksu slavili sa 115:108.

Gudurić je igrao svega pet minuta, postigao je trojku uz jedan skok i asistenciju.

U redovima pobednika najefikasniji su bili Dilon Bruks sa 27 i Džaren Džekson Džej Ar sa 24 poena, dok su u timu Finiksa najbolji bili Frank Kaminski sa 24 i Riki Rubio sa 22 poena.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading