Lokomotiva zaledila Partizan u Krasnodaru, crno-beli skupo platili greške, sa druge pozicije u TOP 16!

Autor:

Sport

11.12.2019

16:13 >> 18:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana poraženi su od Lokomotive Kuban u Krasnodaru 83:76 u okviru devetog kola grupe B Evrokupa.

RepublikaFoto: Starsport
Posle velike borbe u Rusiji, crno-beli poraženi 

Partizan je meč počeo u sastavu: Volden, Reding, Zagorac, Tomas i Miletić. 

Lokomotiva je mnogo bolje počela utakmicu i brzo je povela 7:0, a seriju domaćih u 3. minutu prekinuo je Zagorac.

Deker i Kulagin pogađaju dve vezane trojke i rezultat u 5. minutu je 15:4 za Lokose. Trinkijeri reaguje tajm-autom. Loš star crno-belih... 

Beograđani su sjajno odgovorili posle minute odmora i sa dve trojke Birčevića i jednom Gordić ekspresno se vratili serijom 9:0. Pašutim je na 3:40 pre kraja prve četvrtine tražio tajm-aut.  

Kao i Partizan, i Lokomotiva je napravila seriju posle tajm-auta. Kaming je vezao pet poena i u 9. minutu domaći su ponovo došli do dvocifrenog plusa - 25:15.

Lokomotiva je dobila prvu četvrtinu 27:19. Birčević je najefikasniji sa 8 poena, a Gordić imao jedam manje. Kdo domaćih Kamings, Kulagin i O'Brajant su upisali po 5 poena.

Volden trojkom smanjuje prednost domaćina - 29:23 u 12. minutu. Posle četiri minuta drugog perioda rezultat je 34:26. Volden poentira iz kontre za 35:30 na nešto manje od pet minuta pre odlaska na odmor. Tajm-aut Lokomotiva. 

Partizan je kod pomenutog rezultata imao i kontru, ali je Zagorcu dosuđen prekršaj u napadu iako Apić nije sa obe noge bio na parketu.

Crno-beli su prokockali nekoliko napada, a onda je usledila kazna - Kalnietis je pogodio trojku za 39:30 (17. minut) i Trinkijerija natareo da traži tajm-aut.

Birčević u poslednjem minutu polaže i smanjuje na 41:37.

Gordić u poslednjoj sekudni iz teške pozicije postiže trojku i na odmor se odlazi sa pet poena viška za ruski tim - 45:40.

Partizan je mnogo bolje počeo drugo poluvreme i serijom 10:2 (po 5 poena Voldena i Tomasa) poveo u 22. minutu 50:47.

Crno-beli su održavali prednost sve do trojke Kuzminskasa u 26. minutu - 59:58. Tomas je do tog trenutka u trećem periodu postigao 8 poena. Tajm-aut Trinkijeri.

Birčević postiže četvrtu trojku iz pet pokupaja - 61:61 u 27. minutu. Lokosi su mini serijom 4:0 poveli 65:61, a Janković je uz prekršaj i dodatno bacanje smanjio na 65:64. 

Lokomotiva ulazi u poslednju četvrtinu sa pola koša prednosti - 67:66. Partizan je treći period dobio 26:22.

Partizan u prva tri minuta poslednje deonice nije postigao koš, a posle blokade Tomasa, Volden je u kontri prekinuo post i smanjio prednost Lokosa na 70:68.

Gordić je izgubio još jednu loptu, a Kamings u kontri poentirao za 74:68 na polovini poslednje četvrtine. Trinkijeri je tražio tajm-aut. Partizan je postigao samo dva poena.

Birčević posle tajm-auta postiže i petu trojku - 74:71. Kuzminskas postiže trojku za 79:73 na tri i po minuta pre kraja. Gordić pogađa uz dodatno bacanje, koje nije iskoristio - 79:75.

Na minut i 38 sekundi pre kraja trener Pašutin je dobio tenhičku, Pejdž je pogodio slobodno bacanje (79:76), ali gosti nisu realizovali napad.

Na drugoj strani Vilijams je 'ugurao' loptu u koš uz faul Mozlija - 81:76 na 66 sekundi pre kraja. Gordić je upropastio još jedan napad... i to je bio kraj svih nadanja Partizana.

Meč je završen pobedom Lokomotive 83:76.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

LOKOMOTIVA - PARTIZAN 83:76

IV ČETVRTINA: (16:10)

10.minut - Nije iskorisio napad Partizan, a Lokomotiva pobedu finišira sa dva poena Kamingsa

9.minut - Nesportska greška, pogodio je Pejdž sa penala. U nastavku napada, američki plejmejker nije iskoristio napad. Vilijams je pogodio za dva uz faul, ali je promašio bacanje.

8.minut - Dva poena Gordića uz faul Kuzminskasa. Posle dodatnog bacanja, Gordić nije pogodio

7.minut - Promašio je Gordić trojku, a na drugoj strani je Kamings pogodio trojku za domaćina

6.minut - Trojka Birčevića! Obrajant siguran sa penala. Na drugoj strani dva poena Mozlija

5.minut - Brza igra domaćina i novi poeni, ovoga puta Kamings

4.minut - Kontra Partizana i dva poena Mozlija. Polovičan sa penala Obrajant

3.minut - Sada faul nad Kamingsom, ali bez poena za domaćina. Na drugoj strani faul Vilijamsa

2.minut - Odbranio se Partizan, ali na kraju presečena lopta Lokomotive

1.minut - Trojka Kulagina, veoma lep potez. Promašio je trojku Volden

III ČETVRTINA: (22:26)

10.minut - Ponovo Janković siguran sa penala, ovoga puta dva slobodna bacanja. Na drugoj strani je fauliran Kulagin i oba bacanja je pogodio 

9.minut - Janković je pogodio uz faul i slobodno bacanje koje je iskoristio

8.minut - Ponovo dolazi Lokomotiva do poena, Partizanova dobra odbrana je trenutno stala. Dva poena Kamingsa! 

7.minut - Dva poena Kamingsa. Na drugoj strani faul nad Nikolom Jankovićem. Trojka Birčevića

6.minut - Trojka Birčevića, ali je uzvratio Kuzminkas!

5.minut - Velika borba i dva poena Kuzminkasa

4.minut - Sada nema pogotka za Partizan u napadu preko Tomasa. Lokomotiva dolazi do poena preko Kamingsa. Nova izgubljena lopta za goste, ali je promašio trojku Deker. Zakucava Vil Mozli

3.minut - Dobra Lokomotiva u napadu, ali Tomas odgovara sa trojkom! Na drugoj strani dva poena za Kuzminkasa

2.minut - Trojka Tomasa! Fauliran je Kori Volden na šutu za tri poena, sa linije penala je bio precizan sva tri puta! Polovičan sa linije penala Kulagin

1.minut - Redingova dva poena, a zatim i dva poena Voldena. Prekida seriju, Kalnietis sa dva poena

 

 

II ČETVRTINA: (18:21)

10.minut - Dva poena Nemanje Gordića posle još jedne odbrane, ali... Trojka Kulagina! Nema trojke za Partizan, a faul pravi Pejners nad Apićem. Bivši košarkaš FMP-a sa linije penala polovičan. Trojka Nemanje Gordića u zadnoj sekundi!

9.minut - Dobra odbrana crno-belih , ali u napadu katastrofa

8.minut - Trojka Kalnietisa, ali vraća istom merom Pejdž! Velika gužva ispod obruča Partizana i poeni Vilijamsa, na drugoj strani zakucavanje Mozlija

7.minut - Vilijams kao i Kuzminskas polovičan sa linije penala

6.minut - Odlična odbrana Partizana. Pogodio je trojku Tomas, ali je ipak zgazio aut liniju. Sada faul u napadu Zagorca

5.minut - Konačno lakši poeni za Partizan, sada je Zagorac bio precizan za dva

4.minut - Pogodio je trojku Kori Volden, ali je u narednom napadu napravio grešku u koracima

3.minut - Promašio je Zagorac šut iz okreta, na drugoj strani dva poena za domaći tim

2.minut - Partizan u problemima, promašuje šanse u napadu, dok Lokomotiva koristi svoje

1.minut - Polovičan sa linije penala Rašon Tomas, a Lokomotiva ne koristi napad. Pogrešio je i Gordić na drugoj strani i usledila je kontra i zakucavanje Dragana Apića

I ČETVRTINA: (27:19)

10.minut - Ponovo Birčević, ovoga puta za dva poena.  Kuzminskas polovičan sa linije penala. Gordić iz okre za dva poena, na kraju šut Kamingsa sa pola terena bez opasnosti

9.minut - Trojka Kamingsa, Partizan u velikom problemu! Kuzminskas pogađa za dva

8.minut - Precizan Pejdž oba puta sa linije penala, sada trojka Kamingsa u korist Lokomotive! Na drugoj strani je trojku promašio Pejdž, ali je ostala lopta u posedu gostiju iz Beograda. 

7.minut - Rapsodija crno-belih, nova trojka Stefana Birčevića! Treća za Partizan u tri napada, druga za iskusnog krilnog centra. Prekida seriju Partizana Deker šutem iz okreta za dva poena

6.minut - Druga vezana trojka za Partizan, sada trojka Nemanje Gordića!

5.minut - Sada trojka Kulagina, tajm-maut Trinkijerija. Deker polovičan sa linije penala. Na drugoj strani, Partizan dolazi do poena preko Mozlija, ali je posle uhvaćene lopte, trojku pogodio Birčević

4.minut - Ponovo loša odbrana Partizana, ali je na drugoj strani pogodio za dva Janković. U narednom napadu trojka Dekera!

3.minut - Nema trojke Zagorca, na kraju je do lopte stigao Kalnietis, ali odlična odbrana Redinga. Prvi poeni zA Partizan, dvojka Jankovića

2.minut - Ponovo Obrajant, ovoga puta za dva poena

1.minut - Vilijas otvara utakmicu sa dva poena, dok su sa druge strane Rašonu Tomasu svirani koraci. Trojka Obrajanta, domaćin koristi oba napada

SREĆNO PARTIZANE!

 

 

17.55 - "Arena Krasnodar" je domaćin ovog susreta, a kapacitet je 7500 gledalaca 

17.50 - Na ovom meču, italijanski stručnjak neće moći da računa na kapitena Novicu Veličkovića i Ognjena Jaramaza koji su ostali u prestonici Srbije

RepublikaFoto: Starsport
Iskustvo i kvalitet koji će faliti na parketu

17.40 - Prvi duel dve ekipe odigran je u 4. kolu i tada su izabranici Andree Trinkijerija slavili sa 80:71 u hali "Aleksandar Nikolić"

17.30 - Posle osam odigranih kola, crno-beli se nalaze na poziciji dva sa skorom 6/2, dok je večerašnji domaćin na petoj poziciji sa tri pobede i pet poraza

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading