Šakota: Falilo nam je energije, nisam očekivao ovakav meč!

Autor:

Sport

08.12.2019

20:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Crvene zvezde Dragan Šakota izjavio je da nije očekivao da će njegov tim morati da juri rezultat u utakmici sa FMP i da je na takvo stanje uticala povreda plejmejkera Filipa Čovića.

RepublikaFoto: Starsport
Dragan Šakota

Zvezda je tek posle produžetka savladala Pantere u 10. kolu ABA lige i upisala šesti trijumf u tom takmičenju.

- Moram da priznamo da je FMP pokazao da apsolutno zaslužuje da se nalazi na ovoj poziciji na tabeli, a bio je čak i iznad nas uoči ove utakmice. Malo nas je poremetila povreda Filipa Čovića i morali smo da rizikujemo sa više minuta za jednog plejmejkera u igri. Fali ta energija, kada imamo dva dana samo za pripremu kao što je sada bio slučaj i kada nedostaje trening- rekao je Šakota.

Crveno-beli su na startu poslednjeg kvartala imali i minus 10.

- Nisam očekivao laku utakmicu, ali nisam očekivao da jurimo rezultat. Nadao sam se da ćemo smirenije i odgovornije odigrati u drugom poluvremenu- rekao je Šakota.

Iskusni strateg je poseban akcenat stavio na partije visokih igrača.

- Visoki igrači nemaju svoj učinak iz poznatih ili nepoznatih razloga, više nije ni bitno. Kada kasne rotacije, pokušavamo izmenama da dođemo da ritma, a probali smo i odbranu preuzimanjem. To je malo riskantna odbrana, izgubili smo zbog nje nekoliko skokova, ali nam se rezultatski isplatilo. Posledice su velike minutaže nekoliko igrača- zaključio je Šakota.

RepublikaFoto: Starsport

Trener FMP Vladimir Jovanović čestitao je svojim igračima na dobro odigranoj utakmici i Zvezdi na pobedi.

- Plan je bio da dođemo u situaciju da pobedimo, a to smo i uspeli što nije lako protiv evroligaša na njegovom terenu. Nismo u tome uspeli, krivo mi je zbog njih jer su se trudili i bodrili. Znam da im je sada teško u svlačionici što nisu uspeli da pobedi. Želimo da nastavimo da igramo dobro, bez obzira da li pobeđujemo ili gubimo. Ponosan sam na naše igrače- istakao je Jovanović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading