Jokić ispodprosečan, Lebron i drugovi srušili Denver!

Autor:

Sport

04.12.2019

08:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Denver Nagetsa poraženi su od Los Anđeles Lejkersa 105:96, u derbiju zapadne konferencije

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džejms, Jokić i Poup

Srpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je još jednu ispodprosečnu partiju i u poslednjim minutima utakmice nije uspeo da donese Denveru trijumf.

Nije samo Jokić grešio, generalno je cela ekipa Nagetsa odigrala loše u završnici i Lejkersi nošeni Lebronom Džejmsom, odnosno Entonijem Dejvisom odnose pobedu.

Reprezentativac Srbije na terenu je proveo 33 minuta i na kraju je meč završio sa učinkom od 13 poena (4/12), pet skokova, osam asistencija, tri ukradene lopte i pet izgubljenih.

Jokić je na dva i po minuta do kraja postigao oba slobodna bacanja za svega -1 (97:96), međutim ispostaviće se da su to bili poslednji poeni Denvera na ovoj utakmici.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Lebron Džejms i Entoni Dejvis sa po 25 poena, dok je kod Nagetsa Džamal Mari imao 22, a Pol Milsap 21. Potpuno je podbacio Vil Barton sa svega pet poena (2/11), a nije se proslavio ni Geri Heris – devet poena za 33 minuta.

Odličnu partiju kod Lejkersa odigrao je Rondo sa 11 poena, šest skokova i asistencija, dok je Dvajt Hauard ostvario učinak od 13 poena i šest skokova.

Nagetsi su solidno otvorili utakmicu, međutim od sredine prve četvrtine prvoplasirana ekipa Zapada preuzima inicijativu.

Bili su Lejkersi veoma raspoloženi za igru i tokom svih 48 minuta gledali smo košarku sa velikim intenzitetom, kao da je u pitanju plej-of duel. Ekipa iz Los Anđelesa na poluvreme je otišla sa +11, 49:60.

Jokić je posle 24 minuta meča imao svega pet poena i Denveru je bilo neophodno da im se najbolji igrač probudi.

Počeli su mnogo bolje Nagetsi drugi period igre, u jednom trenutku uspeli su da preokrenu, ali ipak Lejkersi pred poslednju četvrtinu ulaze sa +8, 76:84. Jokić je postigao svega dva poena u 3/4.

Nešto bolju igru srpskog centra videli smo u poslednjoj deonici, zajedno sa Marijem je vukao ekipu, ali potpuno se ugasio u poslednja dva minuta, baš kao i cela ekipa Denvera.

Jokić je na 2:22 do kraja pogodio oba slobodna bacanja i Nagetsi su bili svega -1, 96:97. Međutim, do kraja utakmice nisu uspeli da postignu nijedan poen i Lejkersi, pre svega zahvaljujući bacanjima, dolaze do 18. pobede.

Denveru je ovo drugi poraz zaredom i sada je na skoru 13/5, dok je Los Anđeles na 18/3.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading