Predsednik Košarkaškog saveza uzdrmao javnost: Pismo nisu poslali igrači!

Autor:

Sport

03.12.2019

14:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jorgos Printezis, Kostas Papanikolau i Adonis Konjaris su nedavno poslali pismo u kom su izrazili sumnju i zabrinutost zbog toga što je Rik Pitino selektor grčke reprezentacije ujedno i trener Panatinaikosa. Međutim, iz KSS tvrde da to nije njihova ideja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Selektor Grčke

Američki trener Rik Pitino je najpre prihvatio ponudu da vodi grčku reprezentaciju, a tek onda se vratio na klupu Panatinaikosa. To je međutim zabrinulo igrače Olimpijakosa koji su kandidati za nacionalni tim.

- Pismo nisu napisali igrači sami i nije ispravno podkopavati nacionalni tim zbog svojih interesa. Igrači imaju svoje ličnosti i mišljenja. Ne mislim da se treba brinuti zbog toga. Sva tri igrača će sigurno ponovo razmisliti o svom stavu i biće u timu sledećeg leta- rekao je predsednik Košarkaškog saveza Grčke Jorgos Vasilakopulos.

- Nacionalni tim ne pripada predsedniku Saveza niti treneru. Moramo to da izbacimo iz glava navijača. kada neko trenira klub to ne znači da ne može da radi za reprezentaciju. Sva tri igrača Olimpijakosa neće imati problem da ih trenira Rik Pitino da nema te toksične atmosfere- rekao je sekretar grčkog Ministarstva sporta Jorgos Mavrotas. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading