TRAMP IZAZVAO EKSPLOZIJU: NBA asovi se ujedinili protiv američkog predsednika

Autor:

Sport

25.09.2017

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp rekao je da spor sa igračima američke Nacionalne fudbalske lige (NFL), koji ne žele da stoje tokom intoniranja američke himne kako bi na taj način skrenuli pažnju na socijalnu nepravdu, "nema nikakve veze sa rasnim pitanjem, već sa poštovanjem zemlje".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
I Džordan je ustao protiv Trampa

Tramp je izazvao mnogobrojne kritike nakon što je u petak izneo komentar u kojem je igrače NFL koji su odlučili da kleče tokom intoniranja himne nazvao "k...inim sinovima kojima bi trebalo dati otkaz".

U međuvremenu oglasili su se brojni igrači iz košarkaške NBA lige, koji su žestoko opleli po Trampu.

- Sloboda izražavanja je osnovno pravo na kojem je i izgrađena ova zemlja, koja ima dugu tradiciju mirnih protesta. Oni koji na taj način izražavaju svoj stav ne smeju da budu demonizovani. Na taj način se stvaraju podele i mržnja u ovoj zemlji - rekao je legendarni Majkl Džordan.

Najveća zvezda NBA Lebron Džejms nastavio je da komentariše ponašanje američkog predsednika.

 - Taj čovek činiadi sve da bi nas podelio. On koristi sport da to uradi. Znamo svi koliko je sport doneo radosti, ljubavi i prijateljstva, a sada se koristi u druge svrhe. To ne mogu da dozvolim - rekao je Džejms. 

Bunt protiv Trampa predvode tamnoputi sportisti, ali njihov stav podržavaju i belci.

- Gospodine predsedniče, vi predstavljate sve nas. Ne delite nas. Vi kažete da je čast posetiti Belu kuću, ali vi, iznad svih, morate da čuvate čast Bele kuće - napisao je trener Golden stejta Stiv Ker.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading