Sjajni Boutrajt i očajni Gist, Čović i Davidovac doneli pobedu Olimpiji u ABA derbiju

Autor:

Sport

01.12.2019

17:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Cedevita Olimpije savladali su Crvenu zvezdu 75:64 u derbiju ABA lige i tako još više odvojili crveno-bele od vrha tabele.

RepublikaFoto: Cedevita Olimpija/Jurij Kodrun
Iza nas je još jedan derbi

Dobro je počela Crvena zvezd pošto je povela sa 8:2 na startu meča, ali je usledila serija grešaka i na kraju prve četvrtine prednost gostiju je bila samo dva poena.

Cedevita Olimpija je uspela da preokrene u drugih 10 minuta, a Zvezda je ipak zadržala priključak dobrom igrom u finišu poluvremena. Rasla je prednost domaćina u drugom poluvremenu, a očajna napadačka igra crveno-belih u četvrtoj četvrtini donela je rutinski trijumf timu iz Ljubljane.

Najbolji pojedinac u redovima pobednika bio je Rajan Boutrajt sa 17 poena, a sjajan je bio i nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović koji je broja do 16.

U redovima Crvene zvezde jedini dobar je bio Lorenco Braun koji je postigao 17 poena uz 5 asistencija. Jako loše partije su zabeležili Džejms Gist, Filip Čović, Dejan Davidovac, a svoje veče nisu imali ni Čarls Dženkins i Majkl Odžo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading