Jokić: Ne smetaju mi kritike, statistka mi nije bitna

Autor:

Sport

29.11.2019

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaš Denvera Nikola Jokić rekao je da se ne opterećuje statistikom i da ne mari za kritike koje su mu upućene na račun slabijeg starta sezone u NBA ligi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Statistika ga ne zanima

Srpski centar našao se na udaru medija, čije su se kritike zasnovane na tome da mu nedostaje angažovanost na terenu, kao i da ima višak kilograma.

- Više ništa ne čitam, ne smeta mi to. Ljudi svašta pretpostavljaju, a ne mogu biti u pravu ili ne. Ako nisu u pravu, samo slegnu ramenima. Ako su u pravu, onda je to dobro za njih - rekao je Jokić, a prenosi Denver Post i dodaje da je razgovor s novinarima, kao i obično, završio sarkastičnim pozdravom "Bilo mi je zadovoljstvo".

Somborac je na 16 utakmica ove sezone prosečno beležio 16,1 poen, 10,4 skoka i šest asistenicja, što je lošiji učinak u odnosu na prošlu sezonu kada je imao prosek od 20,1 poen, 10,8 skokova i 7,3 asistencije, što pokazuje i pad u svim šuterskim i obrambenim kategorijama.

Na poslednjoj utakmici protiv Vašingtona kada su Nagtetsi su došli do 13. pobede u sežoni, najbolji centar NBA od prošle godine odigrao je 25 minuta, ubacio je osam poena, podelio pet asistencija i sakupio 20 skokova.

Jokić je istako da ga statistički parametri ne zanimaju.

- Više ne. Kad sam došao u ligu, bilo mi je to u podsvesti jer se ipak NBA vrti oko statistike i brojeva, ali više me nije briga ni za to ni za skandiranja "MVP" koja mi upućuju. Gotovo je s tim. Mislim da trener, vlasnik, generalni menadžer i igrači, svi samo želimo da pobeđujuemo. To je poenta - zaključio je Jokić.

Ekipa Majka Melouna ima skor od 13-3 i trenutno zauzima drugu poziciju na tabeli Zapadne konferecije, iza LA Lejkersa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading