Kokoškov: Samo da nekog ne zaboravim

Autor:

Sport

27.11.2019

09:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov rekao je za ,,Sport klub“ da je kratkoročni cilj ,,Orlova“ plasman na Olimpijske igre u Tokio i dobar rezultat na tom takmičenju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ima veliki izbor igrača

Kokoškov nije krio da mu je imenovanje za novog selektora Srbije bio ostvarenje sna i on i njegovi saradnici bi uskoro trebalo da započnu sa pripremama za kvalifikacije za Olimpijske igre, pa se tako obično vodi pitanje sa kakvim će rosterom Srbija krenuti u pohod na osvajanje turnira u Beogradu.

– Posao selektora je obiman u smislu organizacionog dela i ne svodi se samo na duži ili kraći spisak igrača od 16 ili 20 košarkaša sa kojima počinješ da radiš u sali. Do toga treba doći. Za mene je to rutina jer nisam prvi put u ulozi selektora. Poslednjih deset godina sam radio u Gruziji i Sloveniji, a sada sam krenuo od početka sa jednim novim projektom, sa novim programom, a to je nacionalni tim Srbije. Prva obaveza je da se napravi jedan veliki spisak svih potencijalnih kandidata i najveći strah koji imam je da tu nekog ne zaboravimo. Tu treba da budu svi koji su u ovom trenutku potencijalni reprezentativci ili oni koji će biti reprezentativci za nekoliko godina, ili neki igrači koji su pod znakom pitanja u smislu da li i dalje žele da igraju za nacionalni tim. Posle toga me očekuju direktni kontakti sa igračima, kako bi znali da mislimo na njih – kazao je Kokoškov za ,,Sport klub“.

Prvi cilj koji je zacrtao sam sebi, jeste osvajanje kvalifikacionog turnira u našoj zemlji i plasman na Olimpijske igre u Kini.

– Strategija mora da postoji, a trajanje je merilo vrednosti. Ono što ostavljaš iza sebe pokazuje da li dugo traješ. Moj glavni cilj je da u nacionalnoj selekciji ostavim nešto pozitivno iza sebe. To je velika obaveza. Rezultati rada koje ostavimo treba da trasiraju, upute ili nastave da održavaju nacionalni tim i srpsku košarku na visokom nivou. I to je moja intimno najveća želja. Koliko god trajalo, treba da ima određenu težinu i da se ljudi toga sećaju na jedan dobar i pozitivan način. Da ostavimo nešto pozitivno. Znamo da su očekivanja uvek velika, da su očekivanja od ovog leta koje je pred nama posebno velika. Mislim da je vrlo bitno za kontinuitet ove generacije da izađe na veliko svetsko takmičenje, a to su Olimpijske igre. Tu nema tajni. Kratkoročna strategija je apsolutno definisana, a to je da se prođu kvalifikacije, da se osvoji turnir u Beogradu, da odemo u Tokio i da u Tokiju napravimo ozbiljne rezultate. Tu nema mnogo filozofiranja. To je vrlo konkretno definisano i odatle moramo da krenemo. Najvažnija utakmica u nacionalnom timu je uvek ona sledeća. Čeka nas ozbiljno takmičenje narednog leta na turniru gde nema prostora za kiks. To je velika obaveza i lepota ovog posla koji donose to uzbuđenje. U strategiji je i uključivanje mladih igrača. To smo uvek radili – rekao je Kokoškov.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading