Zvezda poželela dobrodošlicu Šakoti stotkom: Crveno-beli "izrešetali" Mornar u "Pioniru"!

Autor:

Sport

25.11.2019

18:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde su ubedljivo savladali ekipu Mornara iz Bara u 8. kolu ABA lige rezultatom 105:82, u meču koji je bio debi novog trenera Dragana Šakote.

RepublikaFoto: Starsport
Šakota startovao pobedom

Crveno-beli su furiozno ušli u meč, već posle 7 minuta imali su dvocifrenu prednost. Crvena zvezda je "napunila" koš Mornara, ubacili su 28 poena za 10 minuta košarke i limitirali goste iz Bara na jednocifren broj poena. Posle prvog perioda je bilo 28:9 za domaće.

Bolje su košarkaši Mornara u drugu deonicu, ali velike probleme im je pravio Gist pod košem. Uspeli su crveno-beli da stignu do ogromnih plus 20 i činilo se da košarkaši Mornara tu prednost ne mogu da dostignu. Međutim nekoliko loših rešenja u napadu crveno-belih u finišu prvog poluvremena i na veliki odmor se otišlo sa 53:40.

Ubrzo je Zvezde povećala vođstvo početkom treće četvrtine, dobro je služio šut sa distance domaće igrače.

RepublikaFoto: Starsport

Međutim, stigao je odgovor Mornara, četiri pogođene trojke za 2 minuta i spuštena prednost Zvezde sa 19 na 12 poena razlike.

Zahvaljujući Beronu, Laziću i Braunu, crveno-beli ponovo prave seriju, vraćaju prednosti i teraju Mornar da potroši još jedan tajm-aut. Pred kraj ovog perioda, šou je ukrao Džejkob Pulen. Za manje od dva minuta je uspeo da ubaci 11 poena i da unese malo neizvenosti u ovaj susret.

Ipak, Dragan Šakota je znao kako da odgovori na ovu postavku igre izabranika Mihajla Pavićevića i crveno-beli stižu do ubedljive pobede rezultatom 105:82.

Najefikasniji pojedinac bio je Džejkob Pulen sa 22 poena, a ispratio ga je Milko Bjelica sa 16. U pobedničkim redovima, Odžo i Lazić po 13 poena, 12 je postigao Čović, 11 Dženkins, a po 10 zabeležili su Braun i Gist.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading