NBA više neće biti isti: Radikalne promene za narednu sezonu!

Autor:

Sport

24.11.2019

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najjača košarkaška liga na svetu, NBA, prema pisanjima medija u Sjedinjenim Američkim Državama, sprema veliku revoluciju. Naime, prvi čovek takmičenja odlučio je da dodatno "začini" borbu za trofeje.

RepublikaFoto: Promo foto
Bogdan Bogdanović

Kako se navodi, Adam Silver je za sledeću sezonu spremio pravu malu revoluciju u NBA ligi. Ono što je mnoge iznenadilo jeste planirano uvođenje Kup takmičenja u NBA.

Borba za novi trofej održavala bi se oko Dana zahvalnosti, dakle gotovo na samom početku sezone. Završnicu bi igralo osam ekipa, dok bi, naravno, svi imali priliku da se dočepaju poslednje faze ukoliko prethodno kroz nokaut fazu dođu do pobeda.

Dakle, gledali bi klasično takmičenje od četvrtfinala kako se inače i igraju kup takmičenja u evropskim ligama.

Druga, ali ne manje bitna promena trebala bi da se odnosi na plej-of na kraju sezone. Po šest najboljih timova iz svake konferencije bi išli direktno u doigravanje, dok bi sedma i osma ekipa razigravale za još jedno mesto.

Poraženi bi igrao sa pobednikom susreta između devetog i desetog tima u konferenciji za to poslednje mesto u plej-ofu.

Razlog za ovakav sistem je ideja da se borba od 6. do 10. mesta učini zanimljivijom. Takođe, ukidanje konferencijskih finala značilo bi da se dve najbolje ekipe mogu sastati u finalu čak i ako su obe sa Zapada ili Istoka.

A ne kao što je to bio slučaj do sada, kada su u velikom finalu igrali najbolji tim Istoka i najbolji tim Zapada.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading