Bomba na Malom Kalemegdanu: Novi trener Crvene zvezde je Dragan Šakota!

Autor:

Sport

23.11.2019

11:53 >> 12:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde dobili su novog trenera ove subote. Umesto Andrije Gavrilovića crveno-bele će u nastavku sezone predvoditi iskusni stručnjak Dragan Šakota koji je potpisao ugovor na godinu (plus godinu) dana.

RepublikaFoto: Starsport
Dragan Šakota se vratio u Zvezdu posle 12 godina!

Dugo se čekala odluka crveno-belih hoće li na klupu posle Milana Tomića doći neko novo lice ili će se ukazati poverenje Andriji Gavriloviću. Ipak, ove subote dobili smo odgovor na već nedeljama postavljano pitanje.

Novi trener Zvezde je iskusni stručnjak Dragan Šakota koji se posle 12 godina vraća na Mali Kalemegdan.

Šakota je prethodno vodio Zvezdu od 2005. do 2007. godine, a pod njegovim vođstvom klub sa Malog Kalemegdana je osvojio jedan Kup Radivoja Koraća.

Iskusni stručnjak je kompletnu igračku karijeru proveo u IMT, u kojem je i počeo kao trener. U tri i po decenije koje su sledile, između ostalog, vodio je Zadar, Cibonu, PAOK, AEK i Olimpijakos.

Poslednji angažman imao je prošle sezone, kada je vodio AEK po treći put u karijeri.

Pored toga, bio je kratko selektor Srbije i Crne Gore, a prethodno je u tri navrata bio pomoćni trener reprezentacije.

Najveći uspeh imao je baš u AEK-u sa kojim je na iznenađenje mnogih osvojio FIBA Ligu šampiona i kupio navijače grčkog kluba za ceo život. Ipak, iako je najavio da je vreme za penziju odlučio je da prihvati poziv iz Beograda. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading