Pet godina od ubistva Marka Ivkovića; Zvezda: Zašto?

Autor:

Sport

21.11.2019

13:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre tačno pet godina u Istanbulu, uoči utakmice između košarkaša Galatasaraja i Crvene zvezde, ubijen je navijač crveno-belih Marko Ivković, a sa Malog Kalemegdana poručuju da će zauvek čuvati sećanje na nastradalog mladića.

RepublikaFoto: kkcrvenazvezda.rs
Sećanje na Ivkovića živi

- Naš "Jagoda" je mučki ubijen u napadu na grupu navijača našeg kluba u Istanbulu u unapred pripremljenoj zasedi, uoči meča Galatasaraja i Crvene zvezde u Evroligi, tog petka 21.novembra 2014.godine. Sahranjen je tri dana kasnije na Bežanijskom groblju. Od tog ubistva prošlo je tačno pet godina, a ni danas porodica, prijatelji, KK Crvena zvezda, svi kojima je crveno-bela boja pri srcu, svi razumni, dobronamerni, ne dobijaju odgovor na jedino pitanje – zašto je momak kome je jedini greh bio što je beskrajno voleo svoju Crvenu zvezdu morao da izgubi svoj život? - navodi se u saopštenju srpskog šampiona.

Kako se ističe, KK Crvena zvezda će na svaki mogući način čuvati sećanje na Marka Ivkovića, dečaka koji je voleći svoju Zvezdu, samo želeo da bude uz svoj tim i bodri ga na utakmici u Istanbulu.

I ove sezone, u februaru 2020. godine Zvezda će organizovati kvalifikacioni turnir Evrolige, koji u znak sećanja na “Jagodu” od 2016. godine nosi naziv “Marko Ivković”.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading