Puče saradnja, KSS ostao bez genseka: Ode Tomašević zbog Danilovića!

Autor:

Sport

21.11.2019

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaški savez Srbije više nema generalnog sekretara jer je ostavku na tu funkciju podneo Dejan Tomašević (46). Trofejni centar reprezentacije SR Jugoslavije nakon četiri godine napustio je poziciju prvog operativca naše košarke i to, po svemu sudeći, zbog višemesečne netrpeljivosti sa predsednikom KSS Predragom Danilovićem (49).

RepublikaFoto: Starsport
Razišli im se putevi: Legende srpske košarke!

Kao što je Srpski telegraf pisao još 16. septembra, nekadašnji saigrači iz nacionalnog tima u lošim su odnosima, što se najbolje videlo na Svetskom prvenstvu u Kini kada su na meču za peto mesto protiv Češke sedeli na različitim stranama dvorane u Pekingu.

Danilović jeste pokušao da potom u medijskim nastupima nevešto demantuje takve tvrdnje, ali očigledno da je nešto ozbiljno trulo u Sazanovoj 83, što potvrđuje i potez njegovog prvog saradnika.

RepublikaFoto: Starsport
Prijatelji na parketu bili, ali van njega...

Tomašević je u KSS od aprila 2011. godine, kada je postavljen za potpredsednika zaduženog za takmičenje, da bi u oktobru 2015. preuzeo poziciju generalnog sekretara, najpre kao vršilac dužnosti, a od februara naredne godine i zvanično.

Bivšem asu Crvene zvezde, Partizana, Budućnosti, PAO, Baskonije, Valensije i PAOK mandat bi istekao za tri meseca, ali je odlučio da sam povuče ručnu i prekine agoniju.

Divac potvrdio - Kokoškov novi selektor!

Jedina prepreka do zvaničnog ustoličenja Igora Kokoškova (47) za selektora košarkaša Srbije mogla je da bude eventualna zabrana Sakramenta, u kojem radi kao pomoćni trener, ali je i ta dilema rešena. Generalni menadžer Kingsa Vlade Divac (51) potvrdio je na Instagramu, uz zajedničku fotografiju sa stručnjakom rodom iz Banatskog Brestovca i Predragom Stojakovićem, da će Kokoškov voditi "orlove".

- Čestitamo, Igore! Nažalost, nećemo stići na pripreme sledećeg leta - napisao je Divac i time dao zeleno svetlo novom selektoru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Čestitamo Igore! Nažalost, nećemo stići na pripreme sledećeg leta.

A post shared by Vlade Divac (@officialvladedivac) on Nov 19, 2019 at 9:59pm PST

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Srdjan

21.11.2019 07:51

Danilovic ne treba da obavlja funkciju KSS on je nestrucan alkos kome nije mesto u KSS