Kako je Kokoškov zamenio Saleta? Tajna poseta Žarka Paspalja i ispala jednog reprezentativca!

Autor:

Sport

18.11.2019

11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaški savez Srbije je nezvanično izabrao naslednika Aleksandra Đorđevića. Igor Kokoškov je već viđen na klupi "orlova", a pristižu i informacije iz Amerike kako je došlo do dogovora.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Igor Kokoškov

Naravno, posao ne možemo nazvati potpuno zaključenim sve dok Predrag Danilović ne predstavi novog selektora, a sudeći po njegovim rečima od pre nekoliko dana - to bi trebalo da bude u toku ove nedelje. Ali, svi domaći i strani mediji su preneli ovu vest kao gotovu stvar.

Kokoškov će ostatati pomoćnik u Kingsima, a još nije sigurno da li će dobiti "slobodno" od kluba za obaveze kvalifikacija za EP tokom februarskog FIBA prozora. Što se tiče kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u junu, dobiće dozvolu i vodiće Srbiju!

Novinar "The Athletica" Dejv Dufor prenosi i da je važnu ulogu odigrao potpredsednik KS-a Žarko Paspalj, koji je imao "poverljivu" posetu Kokoškovu i pomogao je u zaključenju dogovora, a naravno "nije škodilo" ni prijateljstvo sa Divcem koji je dao dozvolu da pomoćni trener u Sakramentu dobije još jedan posao.


Na kraju, oglasio se i Marko Gudurić, koga su novinari pitali za Kokoškova posle meča sa Denverom. I do njega su došle iste informacije...

- I ja sam saznao oko sat vremena pred meč. To je sjajno. Čuo sam samo dobre stvari o njemu kao treneru i kao osobi. Sviđa mi se ovaj izbor Saveza- rekao je srpski reprezentativac Gudurić koji je ovog leta bio deo ekipe koja se takmičila na Mundobasketu u Kini.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading