DOGOVORENO: Igor Kokoškov novi selektor Srbije!

Autor:

Sport

17.11.2019

21:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proslavljeni srpski trener Igor Kokoškov predvodiće Srbiju na kvalifikacionom turniru za odlazak na Olimpijske igre u Beogradu od 23. do 28. juna sledeće godine, objavio je portal Direktno.rs. Sakramento mu je dao večeras zeleno svetlo pa će Kokoškov postati novi selektor košarkaša Srbije, saznaje ovaj portal iz izvora bliskih Košarkaškom savezu Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Igor Kokoškov

Iskusni trener bio je od odlaska Aleksandra Đorđevića i najozbiljniji kandidat za klupu Orlova, iako je malu smetnju imao u obavljanju funkcije člana stručnog štaba Kingsa.

Nekadašnji šampion Evrope sa selekcijom Slovenije pristao je da vodi Srbiju koju je savladao u finalu Evrobasketa 2017. godine, a neće imati lak posao pošto ga čeka težak turnir u Areni i borba prolaz na Olimpijske igre u Tokiju.

 

Igor Kokoškov (47) je trenersku karijeru počeo još 1992. godine u OKK Beogradu, da bi posle sezone u omladinskom pogonu Partizana otišao u Ameriku.

Tamo je kao asistent radio u Mizuriju, Los Anđeles Klipersima, Finiksu, Klivlendu, Orlandu i Juti, da bi u sezoni 2018/19 dobio prvi samostalni angažman kao strateg Finiks Sansa.

Ove sezone u Sakramentu obavljao je funkciju pomoćnika u stručnom štabu, a nedavno ga je na svojoj klupi želeo i Panatinaikos umesto smenjenog trenera Pedulakisa. Poziv Srbije je, evidentno, bio primamljiviji izazov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading