Zvezda i Čović poklonili pobedu Partizanu, crno-belima prvi ovosezonski derbi

Autor:

Sport

17.11.2019

21:18 >> 21:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana pobedili su u prvom ovosezonskom derbiju rezultatom 75:72 pošto je Crvena zvezda propustila da iskoristi dva napada, prvo za pobedu, a onda i za produžetak.

RepublikaFoto: Starsport
Još jedna derbi je pred nama

Na ovom meču smo videli jako malo lepih košarkaških poteza, a mnogo tuče, faulova i slobodnih bacanja.

Košarkaši Crvene zvezde dobro su počeli ovaj večiti derbi i rano poveli sa četiri poena razlike, ali Partizan je uspeo da se vrati i da preokrene. Veći deo prve četvrtine crno-beli su u prednosti. Bio je Partizan i na +11, ali na kraju prve četvrtine bilo je 26:19.

Partzan je u drugoj četvrtini kontrolisao rezultat do samog kraja ovog perioda igre. Crno-beli su išli na čak +14, ali je mini serijom u finišu Crvena zvezda stigla do priključka i na odmor se ide rezultatom 43:37.

Crvena zvezda je svoj najbolji deo meča odigrala u trećoj četvrtini. Uspela je da se približi, a trojka Dženkinsa je u finišu donela minimalnu prednost crveno-belima. Ipak Volden je sa prodorom doneo minimalnu prednost Partizanu na kraju treće deonice - 56:55.

U poslednjoj četvrtini videli smo pravu dramu.Partizan je uspevao da održi vođstvo, pa se trojkom Nemanje Gordića čak i odlepio na +6. Ipak Filip Čović je poenima u poslednjim minutima utakmice uspeo da vrati crveno-bele u igru. 

Ipak na kraju je Filip Čović bio tragičar jer je promašio trojku pri rezultatu 73:72, a osim toga u poslednjoj akciji svog tima izašao je u aut i tako poklonio pobedu rivalu. 

IV ČETVRTINA: 

10. minut: Čović pogađa u prodoru - 73:72. Promašuje Pejdž i Kuzmić hvata loptu. Loš pokušaj Čovića za tri, potom Zvezda ne pravi faul i na Pejdžu se pravi nesportski faul. 

On pogađa oba bacanja i sada je +3 za Partizan. Loptu iz auta hvata Filip Čović i ovaj meč je gotov. 

9. minut: Loše dodavanje Čovića, Partizan uzima loptu, a onda posle promašaja Gordića Jaramaz pravi faul nad Čovićem. 

Pogađa dva bacanja Filip Čović i na rezultatu 73:70, Andrea Trinkijeri traži tajmaut. Loš aleey-op za Mozlija i lopta je kod crveno-belih.

8. minut: Faul Odža pod košem. Suđena je i tehnička za Crvenu zvezdu, ali Pejdž promašuje. Potom promašuje i Jaramaz, drugi put pogađa 

Pogaša Davidovac sa poludistance - 73:68. Sada tri sekunde sudije sviraju Mozliju. 

Foto: Starsport

7. minut: Jako loš pas Odža. Gordić pogađa trojku - 72:66! Tajmaut za Zvezdu. Tri sekunde u reketu su svirane Majklu Odžu. 

6. minut: Janković pogađa dva poena uz faul. Promašuje to bacanje, a Davidovac ne pogađa trojku. Ipak lopta u aut ide od nogu igrača Partizana. 

Još jedan promašaj Crvene zvezde, onda ukradena lopta, zakucavanje Brauna, ali na kraju su poništeni poeni, samo bacanja za Brauna. Pogaša jedno bacanje i sada je 68:66. Faul Berona nad Jaramazom. 

Pogađa jedno i sada je 69:66.

5. minut: Čović promašuje za tri. a potom i Odžo nije precizan za dva. Faul Čovića. Volden pogađa u prodoru i sada je 66:63. Braun se potom prošetao kroz reket za 66:65. 

4. minut: Sjajna saradnja Dženkinsa i Odža, Nigerijac polaže za 64:62. Promašaj Pejdža i faul Mozlija. Zagorac pravi faul. Faul Nikole Jankovića nad Čovićem, a onda ispod koša sukod Zagorca i Davidovca.

Na kraju tehničku dobija Zagorac, a nesportsku Davidovac. Posle dodatnih konsultacija i Nikola Janković dobija nesportsku! 

Čović sada pogađa jedno bacanje i lopta je za Zvezdu. 

3. minut: Poludistanca Gordića, pogađa, Partizan vodi 64:58, a Andrija Gavrilović traži tajmaut. Čović pogađa u prodoru - 64:60.  Faul Birčevića u napadu!

2. minut: Kakva trojka Filipa Čovića! Nerešeno je 58:58. Onda Gordić vraća trojku i sada je 61:58. Faul Voldena nad Čovićem. Faul u napadu Džejmsa Gista. A potom i tehnička, isključujuća greška za Amerikanca. On je završio derbi. 

Pogađa Pejdž za 62:58. 

1. minut: Markus Pejdž pogađa prve poene na startu poslednje četvrtine i Partizan je na +3. Potom Kuzmić pravi korake. Promašaj Voldena za tri. 

III ČETVRTINA: 

10. minut: Volden sjajno prodire za 56:55. Poslednji napad za Zvezdu, Loš napad Zvezde i Partizan vodi 56:55. 

9. minut: Faul Čovića na Voldenu, plej crno-belih na liniji penala. Pogađa jedno bacanje i ostaje 54:52. Dženkins pogađa trojku za vođstvo Zvezde 55:54. 

8. minut: Ne uspeva Zvezda da stigne Partizan, sada Kuzmić promašije flouter. Onda faul Tomasa u napadu. Njegov četvrti faul. Gist promašuje, ali sa druge strane Birčević promašuje otvorenu trojku. 

Mrtva lopta, lopta je za Zvezdu. Dženkins pogađa sa poludistance 53_52-  

7. minut: Dženkins baca loptu u ruke crno-belima, ali Džejms Gist skida loptu iz obruča Jankoviću. Kuzmić je fauliran i ide na liniju penala. 

Pogađa oba bacanja i sada je -1. Ipak Nikola Janković pogađa ispod koša uz faul, Ne pogađa bacanje i ostaje 53:50. 

6. minut: Jaramaz promašuje trojku, a onda Tomas pravi faul na Laziću. Pogađa oba bacanja Lazić i crveno-beli su na -1. Ne pogađa trojku Pejdž, ali Braun faulira Tomasa pri skoku. 

Foto: Starsport

Potom Čović faulira Jaramaza. Jaramaz promašuje trojku, a onda Kuzmić pravi faul pod košem. Opet faul Zvezde i sada Partizan šutira slobodna bacanja. 

Rašon Tomas je precizan za 51;48. 

5. minut: Pogađa trojku Braun. Partizan uzvraća poenima ispod koša i sada je 49:45. Faul Mozlija i slobodna bacanja su za Džejmsa Gista. Pogađa jedno bacanje - 49:46. Tomas promašuje za tri, ali Jaramaz hvata loptu. 

4. minut: Veličković promašuje, Faje mu se revanšira, a onda lopta ispada iz ruku Vilu Mozliju. 

3, minut: Dva poena Odža uz faul. Dodatno bacanje za Odža, ali je njemu sviran i nesportski faul. Pogađa bacanje Nigerijac za 45:42. 

Sada Jaramaz šutira slobodna bacanja. Pogađa oba za 47:42. Jaramaz ne pogađa, ali lopta ide Voldenu. Ipak na kraju lopta za Zvezdu. 

Gubi loptu Faje.

2. minut: Faul nad Fajeom, pravi ga Volden. Prolazi Beron i sada je 45:39. U prvi obruč Zagorac, a onda mrtva lopta. Za loptu skaču Veličković i Faje. Lopta ide Zvezdi.

1. minut: Jaramaz krade loptu i zakucava za 45:37. Faje jako loše šutira za tri, a Veličković ne pogađa ispod koša. 

II ČETVRTINA: 

10. minut: Promašaj za tri Veličkovića, sa druge stane pogađa Beron i sada je 43:37. Tajmaut Trinkijerija. 

Zagorac ne pogađa sam iz ugla, ali ne pogađa ni Beron i ostaje 43:37 na poluvremenu. 

9. minut: Promašuje Veličković, a onda i faulira Gista za priliku za 2+1. Pogađa Gist za 43:34. Loš pokušaj Nemanje Gordića, a Janković igra nogom. Zvezda opet gubi loptu na ubacivanju. 

Dženkins promašuje tza tri. 

8. minut: Bili Beron opet baca loš pas, a Nemanja Gordić pogađa za 43:29. Braun baca ali-up za Gista i sada je 43:31. 

7. minut: Faul Zagorca nad Kuzmićem. Pogađa jedno bacanje i sada je -12. Jako loš pokušaj Zagorca, a onda Braun pogađa trojku i vraća Zvezdu na jednocifreni zaostatak. Gordić baca loptu u ruke Zvezdi, ali Beron promašuje trojku. 

Očajan faul Gista, Janković pogađa i bacanje za 2+1 i sada je 41:29. 

6. minut: Loš pokušaj Davidovca za tri, a Gist šalje Jaramaza na liniju slobodnih bacanja. Pre toga tajmaut za Andriju Gavrilovića.  Pogađa oba bacanja Jaramaz za 38:25.

Foto: Starsport

 

5. minut: Dva slobodna bacanja za Veličkovića. Pogađa oba slobodna bacanja i sada je 34:25. Simanić promašuje trojku, a onda Kuzmić pravi faul u skoku. 

Veličković daje poene pored Simanića za 26:25, a onda Simanić poklanja loptu Partizanu. Zagorac ne pogađa, a onda Davidovac pravi faul u napadu. 

4. minut: Čović promašuje trojku, Jaramaz takođe promašuje za tri. Bili Beron gubi loptu, ali Jaramaz ne pogađa na obruču. 

Simanić promašuje sa poludistance. 

3. minut: Faul u napadu Majkla Odža. Promašaj Zagorca za tri, a onda prodor Čovića i faul nad njim.  Plej Zvezde pogađa oba bacanja i smanjuje na 32:25. 

Voldenu izlazi lopta iz obruča, a potom je plej Partizana napravio faul.

2. minut: Puno prostora za Zagorca i on pogađa trojku - 30:22. Promašuje zakucavanje Odžo, ali je bio fauliran.  Pogađa opet Odžo, ali drugo bacanje je neprecizno - 30:23. 

Nikola Janković posle pika polaže za 32:23. 

1. minut: Posle velike borbe pod košem pogađa Odžo uz faul. Pogađa i penal i sada je 26:22. 

Faul Davidovca nad Tomasom, ide Amerikanac na liniju penala. Pogađa samo jedno bacanje 27:22. Filip Čović baca loptu u aut. 

I ČETVRTINA:

10. minut: Čović prolazi kroz reket Partizana i polaganje vraća Zvezdu na -7. Blokada Dobrića nad Gordićem, Promašaj Dobrića za 3, ali hvata Davidovac loptu. 

Faul Pejnersa nad Odžom. Pogađa prvo Nigerijac, promašuje drugo, ali Tomas je ušao prerano u reket. Sada pogađa i to je 24:19. 

Mozli lagano zakucava i na kraju prve četvrtine je 26:19.

9. minut: Gubi loptu Džejms Gist, a potom Tomas pogađa i Partizan je na +11! Natrčava Dobrić posle svog promašaja i pogađa za 24:15. Volden pravi korake i poklanja loptu Zvezdi.

8. minut: Gordić pogađa ispod koša za 17:12. a onda faul nad Čarlsom Dženkinsom. Pogodio je jedno slobodno bacanje, a potom smo sa druge strane videli faul. Volden je pogodio oba puta i sada je 19:13. 

Kakva rampa Mozlija nad Gistom! Mozli pogađa uz faul Odža. Tajmaut Andrije Gavrilovića. Pogađa i bacanje Mozli za 22:13.

7. minut: Loš šut Fajea, a onda veliki promašaj Zagorca. Još jedan loš potez Fajea, faulirao je Mozlija. Dva poena Mozlija sa penala - 15:10. 

Pejners pravi faul, Dobrić ide na liniju slobodnih bacanja. Precizan je oba puta za 15:12. Blokada Odža! Potom Čović promašuje trojku.

6. minut: Faul Tomasa nad Džejmsom Gistom. Oba bacanja promašuje Gist. Pejdž promašuje flouter, ali Mozli vraća loptu u koš za 12:8. 

Faul nad Beronom i on prekida seriju Partizana sa da pogotka sa linije penala za 12:10. Činilo se da Tomas ima zicer pod košem, ali je Faje stigao da ga faulira. Pogađa samo jedno bacanje za 13:10.

RepublikaFoto: Starsport

5. minut: Faul Lorenca Brauna nad Voldenom i to na šutu za tri poena! Sva tri bacanja pogađa Volden i sada je 8:7. Faul Miletića pod košem.Gubi loptu Čović, potom mu Tomas asistira i on pogađa za dva uz faul. Partizan prvi put vodi. 

Pogađa Volden dodatno bacanje i sada je 10:8. Prvo upozorenje zbog nesportskog skandiranja publici.

4. minut:  Lorenco Braun promašuje ceo koš, ali lopta dolazi do Dobrića koji je fauliran. Pogađa oba bacanja i sada je 8:4. 

Veličković igra sa Fajeom ispod koša, ali ne pogađa na kraju. Potpuno je sam Faje i promašuje trojku, ali sa druge strane promašuje Jaramaz.

3. minut: Veličković promašuje za tri, Kuzmić hvata skok. Faje u prodoru i sadaje 6:2. Drugi faul Lazića, u timu Zvezde umesto njega je Dobrić. 

Volden ne pogađa, ali Veličković hvata skok i kasnije poentira za 6:4.

2. minut: Faje promašuje trojku, ali mu se sa druge strane revanšira Jaramaz. Sada promašaj Berona za tri, potom faul Branka Lazića. Potom ukradena lopta Lazića i iz kontre za 4:2 polaže Beron. 

1. minut: Za Crvenu zvezdu počinju: Braun, Beron, Lazić, Faje i Kuzmić. 
Za Partizan od startuju: Volden, Jaramaz, Zagorac, Veličković i Miletić.

Partizan promašuje prvi šut, a onda Faje pogađa sa poludistance za 2:0. Faul nad Zagorcem, a sa linije slobodnih bacanja krilo Partizana izjednačuje. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading