Popovič isključen, Dankan preuzeo Sparse - Klipersi razbili Atlantu, Harden se jedva zaustavio u pobedi nad Minesotom!

Autor:

Sport

17.11.2019

08:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener San Antonio Sparsa Greg Popovič isključen je sa utakmice protiv Portlanda, a njegovu ulogu preuzeo je Tim Dankan. Sparsi su poraženi na domaćem parketu od Portland Trejlblejzersa rezultatom 121:116. Košarkaši Los Anđeles Klipersa razbili su Atlanta Hokse, dok je Hjuston na krilima Džejmsa Hardena pobedio Minesota Timbervulvse.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Popovič isključen

Popovič je bio izuzetno ljut tokom meča zbog odluka sudija, a njegova ekipa je pritom igrala loše i konstantno gubila.

On je, tokom treće četvrtine i pri rezultatu 77:64, uleteo na teren, ušao u svađu sa sudijom i dobio drugu tehničku grešku, pa samim tim i isključenje.

Njegovu ulogu preuzeo je trio Tim Dankan–Beki Hemon–Vil Hardi, a Popovič je posle meča objasnio da je legendarni krilni centar vršio dužnost glavnog trenera ekipe u njegovom odsustvu.

Ipak, Trejlblejzersi se nisu dali i došlo je do novog preokreta u završnici, a novog odgovora Sparsa nije bilo.

Si Džej Mekolum je bio najbolji kod pobednika sa 32 poena, 6 skokova i 7 asistencija. Pratili su ga Demijan Lilard sa 22 poena i po 6 skokova i asistencija i Hasan Vajtsajd sa 21 poenom i 12 uhvaćenih lopti.

Najbolji na drugoj strani bio je Lamarkus Oldridž sa 30 poena i 13 skokova. Brin Forbs je imao 17, a Rudi Gej i Demar Derozan po 16 poena.

Hjuston Roketsi savladali su Minesotu rezultatom 125:105.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Nestvarni Džejms Harden ubacio je 16 od čak 41 šuta i zabeležio 49 poena, uz pet skokova i šest asistencija.

Pratio ga je Ben Meklmor sa 20 poena, dok su Klemons i Oston Rivers imali po 19 poena, a Rasel Vestbruk nije igrao.

Minesotu je predvodio Karl-Entoni Tauns sa 27 poena i 15 skokova, dok je Džejk Lejman ubacio 21 poen.

Klipersi su zabeležili jednu od najubedljivijih pobeda 150:101. Hoksi su treću četvrtinu izgubili sa 38:20, a četvrtu sa 38:19, pa pretrpeli drugi najubedljiviji poraz u istoriji franšize (kao Sent Luis Hoksi izgubili 58 razlike od Mineapolis Lejkersa sezone 1955/56).

Povratnik Pol Džordž istakao se u Klipersima sa 37 poena. Lu Vilijams je ubacio 25, uz po šest skokova i asistencija, a Džerom Robinson je imao 21 poen.

Trej Jang je dao sve od sebe i na kraju zabeležio 20 poena, pet skokova i šest asistencija, dok su Kem Rediš i Diandre Hanter imali po 12 poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading