Budućnost pregazila Igokeu u poslednjoj četvrtini i slavila za prvo mesto na tabeli!

Autor:

Sport

16.11.2019

18:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo Budućnosti na vrhu tabele ABA lige sa ubedljivim skorom 6-1! Plavi su večeras gostovali Igokei u Laktašima i uspeli su da izađu kao pobednici rezultatom 83:72. To znači da će posle ovog kola Budućnost deliti prvo mesto sa pobednikom večerašnjeg obračuna Cedevite Olimpije i FMP-a.

RepublikaFoto: Igokea/Nikola Vuruna
Nikola Ivanović, najbolji kod gostiju sa 18 poena, 4/5 za tri

Igokea je počela ovu utakmicu i došla do startne prednosti poletnom igrom, međutim, kako je vreme odmicalo Budućnost je prvo uspela da dođe do ravnoteže, a potom i da pređe u vođstvo.

Maltene do poslednje četvrtine obe ekipe su imale podjednake šanse za pobedu, a onda je Budućnost pokazala jednu brzinu više i uspela je da dobije poslednju deonicu sa 24:14, samim tim i meč.

Najefikasniji u pobedi Budućnosti bili su Nikola Ivanović sa 18 poena, Džastin Kobs sa 13, Skot Bamfort sa 11 i Suad Šehović sa 10.

Kod Igokee se najbolje istakao Von sa 20 poena, Đorđe Gagić je dao 14, a Evans 12. Pridošlica Dorel Rajt je dao tri poena za 24 minuta.

Jedan od najvažnijih momenata na utakmici bio je kada je Ivanović majstorski pogodio svoju treću trojku iz tri pokušaja za 76:68. Posle toga Igokea nije imala šanse.

Igokea je u poslednje vreme značajno pojačala ekipu, promenila je i trenera, Gagić je sa 14 poena dobro doprineo svom timu, ali Rajt je podbacio sa tri.

Budućnost je večeras dobila i utakmicu, ali i sjajnog Ivanovića koji je pokazao da je u dobroj formi. Podsećamo, Plavi za sledeći vikend čekaju Partizan u Podgorici, dok Igokea gostuje Krki u Novom Mestu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading