Pašće Real u grotlu Arene!

Autor:

Sport

07.11.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne dolazi svaki dan najveći klub Evrope u Srbiju, pa će večerašnji (19.00, Sport klub 1) duel 7. kola Evrolige između Crvene zvezde i Reala iz Madrida biti novi praznik košarke i lepa prilika da srpski šampion još jednom skine skalp "kraljevskom klubu". A prilika za to je i više nego dobra. Madriđani još nisu pobedili na gostovanjima u elitnom takmičenju ove sezone (tri poraza - od Bajerna, Efesa i Žalgirisa), dok je forma crveno-belih u uzlaznoj putanji, što se videlo i nakon glatke pobede nad Himkijem (90:78) u prethodnom kolu.

RepublikaFoto: Starsport
Ognjen Kuzmić

Vršilac dužnosti trenera Andrija Gavrilović uneo je novu energiju u ekipu, udahnuo je život mnogim igračima koje je prethodnik Milan Tomić zaboravio, pa će njegovi izabranici u grotlu beogradske Arene tražiti još jedan trijumf koji će ih pogurati ka gornjem domu Evrolige.

POZNAT STIL

Gavrilović je poručio da je evidentno da Real ne blista, ali da je reč o skupu prekaljenih asova i da crveno-beli ne smeju da ulaze u trku po terenu sa renomiranim rivalom.

- Dobro znamo šta znači ime Reala - najveći mogući brend i ekipa koja, bez obzira na formu, uvek ima najviše ciljeve u svakoj sezoni. Izuzetno je važno da kontrolišemo utakmicu jer je njihov stil igre dobro poznat. Izuzetno brza igra, sa puno šuteva za tri poena. Zato nam je potrebna izuzetno velika koncentracija kako ne bismo upali u zamku brze košarke. Naši navijači su nam mnogo pomogli u prethodnim utakmicama. Gde god da igramo, mi to čujemo, reagujemo na to, mnogo nam znači u svakoj utakmici, posebno ovakvoj protiv protivnika ovog renomea - rekao je Gavrilović.

UHVATILI RITAM

Slična očekivanja ima i bek Ognjen Dobrić, koji smatra da je ključ pobede u jakoj odbrani i energiji sa tribina.

- Ekipa Reala nije pretrpela velike izmene u odnosu na prošlu sezonu, ali i dalje imaju veliki kvalitet, dobro se poznaju, uigrani su, igraju izuzetno brzo. Uz sve to, znaju se ciljevi takvog kluba u svakoj sezoni. Polako hvatamo ritam, zabeležili smo dve izuzetno važne pobede, a utakmica sa Realom je sama po sebi nešto više i još veći izazov. Moramo da odigramo odličnu utakmicu, da se držimo dogovora iz svlačionice, da budemo čvrsti u odbrani, a uz punu Arenu i podršku naših navijača uz ogromnu energiju na terenu i sa tribina, verujem da imamo našu šansu - istakao je Dobrić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading