Evo zašto je Partizan doveo Bela!

Autor:

Sport

03.11.2019

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana nedavno su dobili pojačanje u vidu Amerikanca Džejmsa Bela. Sportski direktor tima iz Humske Nikola Lončar otkrio je zašto se odlučio za ovog igrača

RepublikaFoto: Starsport
Džejms Bel i Filip Čović

Bel ima odlične fizičke karakteristike, dobar je šuter a prošle sezone igrao je za Cedevitu i Budućnost.

- Falio nam je jedan igrač. Od početka sezone smo ostavili prostor, da vidimo kako ćemo ekipa reagovati. Za sada je ta rotacija od šest spoljnih igrača bila veoma kvalitetna. Ali sa pet igrača, pošto je jedan povređen, kratki smo. Računamo i na neke sitne probleme, zbog kojih neće moći svaki igrač da u svakom trenutku da svojih sto odsto. Odlučili smo se za Bela, za igrača koji je prošle sezone igrao u Cedeviti i u Budućnosti,a pre toga je sa Darušafakom osvojio Evrokup - rekao je Lončar.

On je nastavio  u istom ritmu.

- Odličan šuter, daće nam energiju i dosta stvari odbrambeno. Nije neki kreativac, jer to nam u ovom trenutku ne treba. Imamo već igrače koji umeju dosta da kreiraju sa loptom, a njegovim dolaskom nismo hteli da ugrozimo nikog. Hteli smo da zadržimo naše lidere, igrače na koje smo stavili akcenat na početku sezone. Odlučili smo se da forsiramo Radeta Zagorca i Ognjena Jaramaza, Gordić je doveden kao iskusan igrač. Spoljnu liniju smo bazirali na njima, uz Markusa Pejdža, koji je već drugu godinu sa nama, znamo se odlično. Kori Volden je takođe odličan na svojoj poziciji, radi se o bivšem MVP-ju izraelske lige. Slagali smo kockice polako. Pejners je odigrao fenomenalno protiv FMP-a, dao je devet poena, bio je dosta zapažen, kao i prethodno protiv Limoža.

Bel donosi mnogo toga Partizanu.

- Falio nam je jedan igrač, nismo hteli kratora, već šutera i igrača koji će igrati odbranu, da zna da iz drugog plana "udari bananu", da bude agresivan, da bude efektivan u kontranapadu. Odlučili smo se za Bela, pošto ga znamo vrlo dobro od prošle godine. Konsultovali smo se sa svima, jer kada potpisujemo igrača zovemo sve žive. Gordić nam ga je preporučio kao odličnog momka. On stiže u nedelju! Videćemo - zaključio je Lončar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading